Ny studie: Ingen forskjell mellom rå og varmebehandlet fisk

Konklusjonen på en ny studie som omhandler helseeffektene av fisk gjennomført ved Universitetet i Bergen, viser at rå fisk ikke er sunnere enn varmebehandlet fisk. Det er Bergens Tidende som skriver dette. De har intervjuet forsker Oddrun Gudbrandsen som har gjennomført studien sammen med klinisk ernæringsfysiolog Linn Anja Vikøren.

Bakgrunnen for undersøkelsen er at man ønsket å få vite mer om hva som er den beste måten å tilberede fisk på for å oppnå best mulig ernæringsmessig gevinst.

– Mange tror at rå fisk er sunnere enn varmebehandlet fisk, noe som kanskje også er en av grunnene til at sushi er blitt så populært. Vi lurte på om varmebehandlingen ville gjøre laksen mindre sunn, sier forsker Oddrun Gudbrandsen til BT.

Hun forteller videre at ett av spørsmålene som var sentralt i den sammenheng, var om noe av omega 3-fettsyrene og proteinene i laksen ville bli ødelagt av bakingen.

– Det vi fant var overraskende: Det var en større reduksjon i kolesterolnivået i rottene som spiste bakt laks enn de som spiste rå laks, selv om omega 3-nivåene i bakt og rå laks var like, sier Gudbrandsen til Bergens Tidende.

ANNONSE