Hvem blir Norges første brødsommelier?

Ja, du leste riktig. Har du hode for brød, kan du reise til den tyske byen Weinheim og Akademie des Deutschen Bäckerhandwerks – det tyske akademiet for bakerhåndverk. Der finner du en utdannelse basert på åtte tredagerssamlinger, som fra januar til november 2018 vil kunne ta deg hele veien frem til tittelen brødsommelier!

Ifølge Akademie des Deutschen Bäckerhandwerks blir brødet stadig «hottere» som produkt, i media så vel som verden forøvrig. Derfor er et godt utviklet sanseapparat for brød – i tillegg til inngående kjennskap til nasjonal og internasjonal brødkultur – et «must» for enhver god brødformidler. Læren om ulike brødspesialiteter – og om hvem av dem som passer best til hvilken rett – står også på timeplanen.

Eksklusiv tittel

Hvorfor brødsommelier? Spurte regionavisen General-Anzeiger i februar i år. Jo; fordi det bare i Tyskland finnes 3.200 brødvarianter, noe som krever både trening og ekspertise i produksjon og formidling. Ifølge nevnte General-Anzeiger finnes det kun 27 brødsommelierer på verdensbasis; 25 menn og to kvinner. Tittelen er med andre ord ganske så eksklusiv. Hvem blir først her til lands, mon tro?

ANNONSE