Kraftfullt innlegg for økologiske alternativer

La det være sagt med en gang: I "Sunnheten på bordet" vil du som lever av å lage mat finne lite nytt om du er på jakt etter nye oppskrifter eller produksjonsteknikker. Likevel er dette en bok som ganske sikkert vil ha stor appell til mange.

Den fremste grunnen til det, er forfatterne Niels Chr. Geelmuyden og René Zografos' evne til å formidle kunnskap om ulike råvares opprinnelse og betydning rent ernæringsmessig.

LES OGSÅ: "Sunnheten på bordet" vant sølv i kokebøkenes VM!

Vil gjøre det enkelt å spise økologisk mat

Forfatternes mål med boka er å gjøre det enkelt å spise økologisk mat. Matblogger og fotograf René Zografos har komponert matrettene, mens Niels Chr. Geelmuyden bidrar med beskrivelsen av råvarene. Geelmuyden har de siste årene vært sterkt engasjert i spørsmål om matsikkerhet, helse og næringsmiddelproduksjon, og har bl.a. forfattet bøkene "Sannheten på bordet" og "Sannheten i glasset".

Økende bevissthet rundt hva vi putter i oss

Begge bøkene skapte stor debatt, og evnet å sette søkelys på hva det er vi får i oss gjennom ulike næringsmidler. Så kan man jo være enig eller uenig i det Geelmuyden skriver, men han skal ha anerkjennelse for å bidra til en større oppmerksomhet rundt hva vi egentlig putter i oss når vi benker oss rundt bordet.

Og ikke minst, hvordan ulike tilsetningsstoffer og konserveringsmidler kan påvirke helsen vår. Det er en økende bevissthet rundt dette, noe stadig flere serveringssteder merker i form av et økende antall gjester som ønsker å vite mer om hva de serveres.

Oppskrifter til alle anledninger

I denne boka får du oppskrifter på frokost, lunsj, middag, kaker, desserter og drikke, lagd av rene, naturlige og hovedsakelig økologiske råvarer.

Geelmuyden forteller i innledningen til hvert kapittel hvorfor han mener akkurat denne maten er bra for deg. Her finner du masse interessant stoff, bl.a. gode grunner for at smør – økologisk selvfølgelig – er godt for helsen, og du får vite hvorfor et jevnlig inntak av valnøtter gir deg et langt liv!

Nyttig og interessant bok

Boka er full av bakgrunnsinformasjon som dette, og derfor et tankevekkende og interessant innlegg for naturlig og ren mat.

Rettene er dessuten valgt ut med tanke på et bærekraftig landbruk og god dyrevelferd. Derfor kan dette være en nyttig bok for alle som ønsker å gjøre mer ut av det å tilby ulike økologiske alternativer på menyen.

ANNONSE