Sød konfekt til jul
– Jeg har vært litt klein med markedsføringa. Trives jo best på kjøkkenet, vet du. Men salget går unna likevel. Blir bedre og bedre for hvert år, forteller en blid Mia Christina Nilsen, direkte inne fra Pollen i Arendal.
Salget Mia Christina snakker om er konfekten fra Sød Konfekt og Gelato, som nå har startet juleproduksjonen for tredje sesong.
– Til uka starter vi med marsipanen. Pluss trøffelkuler, som er nøtter trukket med sjokolade, og kanskje litt kakao. Litt bringebær også. Vi gjør alt mulig for å få frem noe spennende og smakfullt.
Litt av nødvendighet
Sød har laget iskrem i Arendal siden 2017. Da hadde allerede Café Victor – som hun også er daglig leder av – vært i drift i samme by siden 2013.
– En dag fikk jeg bare lyst til å lage iskrem, forklarer Mia Christina. – Hvor vanskelig kan det være, tenkte jeg … Og det gikk helt greit. Issalget tok helt av.
Men iskrem er ingen bestselger vinterstid. Særlig ikke under en pandemi. Så da koronavinteren 2021 kom, med nye nedstenginger som skapte problemer for serveringsbransjen, måtte Sød tenke nytt. Derfor ble det konfekt.
– Vi måtte jo ha noe å gjøre på vinteren også. Så da kjøpte vi inn en haug med maskiner og satte i gang å støpe konfekt. Det gikk skikkelig bra det også! Arendalittene er glade i sjokolade, både til hverdags og jul.
Fra gata
Sød Konfekt og Gelato har butikkutsalg hver lørdag fra lokalene i Tollbodgaten, et steinkast fra Pollen.
– Her selger vi konfekt både i esker og løs vekt. Men nå har også bedriftene oppdaget oss for alvor. Konfekt er jo en ypperlig bedriftsjulegave. Så vi har hendene fulle med konfektpakking frem til desember.
Fokus på smaker
Folket på Sød Konfekt og Gelato lager ikke selve sjokoladen. Den kommer direkte fra Valrhona. I stedet settes alt inn på å skape spennende innhold – i sjokoladebitene.
– Det er ganachen som er nøkkelen, mener Mia Christina. – Ganachen, som bare er et fjongt ord for fyllet i konfektbitene, lager vi helt fra bunnen av. Da er det bare å slippe fantasien løs, og leke oss frem til digge smaker. Deretter støper vi smaken inn i konfektbitene. Og så pynter vi det hele med kule farger. Konfekt er med andre ord både gøy og godt på en og samme gang!
Snart nett
Et lite tips til slutt: Sød Konfekt og Gelato er snart på lufta med ny nettbutikk. Følg med i ukene som kommer!