Romedal Catering: Pandemi skapte nytt marked

– Pandemien gjorde at vanlige cateringbestillinger forsvant. Så da begynte vi å lage ferdigmiddager i stedet. Det har vi fortsatt med, og i dag er produktet en viktig del av totalpakken, sier daglig leder for Romedal Catering og Landhandleri, Tore Svensrud.

– Ferdigmiddagene våre er både rimelige og gode på smak. Middag til under 100-lappen er ingen selvfølge i våre dager, og hos oss får du både fisk, kjøttkaker og Romedalstallerken, fortsetter Svensrud. – Tapasbrettene– som er veldig populære inn mot helga – er litt dyrere, men rimelige de også.

Skap ditt marked

Å skape nye markeder er ikke bare smart – det er også vanlig praksis for Romedal Catering & Landhandleri. Navet i midten er produksjonskjøkkenet i Romedal. Og produksjonen krever oppdrag. Derfor startet man med de nevnte ferdigmiddagene da pandemien kom som en plage over landet. Derfor har man også sideprosjektet RC Event – et vaskeekte eventselskap som ikke bare leverer event-tjenester, men som skaper eventene selv!
– Vil du at noe skal skje, så må du få ting til å skje, er resonnementet til Tore Svensrud og Romedal Catering.

RC Event arrangerer vinkurs, konserter og happenings, som det svært populære «Latter & Lapskaus», som går for fulle hus. Eller fullt telt, rettere sagt. Utenfor lokalene i Romedal sentrum har eventgjengen nemlig rigget til et «partytelt» av solide dimensjoner.
– Vi kaller det Romedal Arena, humrer Svensrud.

Og det er i Romedal Arena at RCs eventer finner sted, hvor enn teltet måtte befinne seg til enhver tid.

– Vi leier også lokaler når det trengs, hvis teltet blir upraktisk.
– RC Event er i bunn og grunn et markedsføringstiltak for Romedal Catering. Mange har blitt kjent med oss – og maten og drikken vi kan levere som cateringbedrift – gjennom RC Event, og har fortsatt som catering-kunder senere.
– Det er koselig i Romedal, men tettstedet har bare litt over 700 innbyggere. Takket være markedsføringen vår har vi kunder i hele Mjøsregionen, og videre nedover til Oslo.

Landhandleri som reisemål

Romedal Catering – som har en historie som strekker seg 40 år tilbake – er fremdeles i vekst. Mye på grunn av initiativene som drivgjengen viser. Et av de nyere er selve landhandleriet.
– Egentlig fungerte denne delen av lokalene våre kun som ekspedisjon for cateringen. Men vi oppdaget at det kunne bli mye mer. Etter hvert vokste det frem en trivelig, liten landhandel med fokus på norske kvalitetsvarer. Gjerne så lokale som mulig. Potetene vi selger, blir høstet seks kilometer nedi veien, forteller Svensrud, som avslører Saluhallen i Stockholm som en viktig inspirasjonskilde.

– Landhandleriet har ofte kunder som kommer langveisfra – særlig etter at vi ble medlem av destinasjonsselskapet Visit Mjøsa. Det er i landhandelen vi selger ferdigmiddagene våre, pluss interessant lokalmat som du ikke finner overalt. Dessuten har vi egen uteservering, der du kan slappe av med lunsj og kaffe før hjemturen. Skjenkebevilling har vi også, i tilfelle du har med egen sjåfør …
– Og i sesong får du selvsagt kjøpt vår egen Bjørnstadsylte, som har blitt en legende her i Innlandet.

Romedal Catering er over 40 år. Men du har vel ikke vært med like lenge …?

– Jeg? Nei! Jeg er egentlig «gammel» avismann, og har vært både redaktør i Hamar Dagblad og nyhetsredaktør i Ringsaker Blad. Men så fikk jeg denne muligheten for et par år siden, og tenkte «hvorfor ikke?». Gøy å prøve noe helt nytt!

ANNONSE