La Perla på Hamar: Bydelskroa gjestene elsker

I et relativt anonymt kjøpesenter på Storhamar ligger restauranten La Perla, et spisested som har blitt til en institusjon for både lokalbefolkning og tilreisende – og til en vinner på Tripadvisor.

Lokalene er enkle, menyen byr på norsk, tyrkisk, meksikansk og italiensk, og veggene er prydet med klenodier fra Hamar-idrettens verden. Og gjestene elsker det, enten de er naboer eller internasjonale turister.

En vinner blant gjestene

«Vi fikk bord nesten med en gang, selv på en veldig travel søndag kveld. Mange raske og hjelpsomme servitører. Vår unge servitør hjalp oss med menyen, som var på norsk. Vi delte en deilig pizza og pastarett. Anbefales på det sterkeste», skriver Barbara og David D fra byen Paris i Illinois, USA på Tripadvisor – etter et besøk på La Perla for noen dager siden. Den norske Tripadvisor-profilen Torbjørn T beskriver sitt La Perla-besøk som «Nydelig mat og med riktig krydder til retten. Mye mat og veldig smakfullt! Var her med to kresne barnebarn som også var kjempefornøyde med voksne retter». Og Anna fra Winnweiler i Tyskland omtaler sin La Perla-opplevelse slik: «Vi kom over denne restauranten på vår rundtur i Norge. Besøket overgikk alle forventninger. Ekstremt vennlig og oppmerksomt personale. Pizzaene var svært appetittvekkende og velsmakende, og salaten vi bestilte – som ikke engang sto på menyen – ble improvisert umiddelbart. Vi fikk den til og med på huset til slutt. Det samme gjaldt kaffen. Anbefales på det sterkeste. Beste pizzaen på vår tur til Norge!».

Hvis det er sant at gjestene alltid har rett, så har brødrene Tuncay og Selhattin Bardakci all grunn til å være stolte av spisestedet sitt.
– Dette er jo en livsstil, og vi har begge vokst opp med La Perla, sier Tuncay, bedre kjent som Leon. – Vi elsker gjestene, tempoet, og responsen vi får på det vi gjør. 

25 årsjubilant

I september feirer La Perla 25 årsjubileum. Det var brødrenes far som startet det hele i 1999, i samme lokaler som spisestedet fremdeles leier.
– Joda, far er innom av og til, for å se til at vi oppfører oss, spøker Selhattin – eller Sel.
– La Perla er en viktig del av lokalmiljøet for mange, en bydelskro hvor folk føler seg hjemme. Flere spiser sin daglige middag her. Andre tar en enkel pils etter jobb. Lokalene brukes til skoleavslutninger, bursdager og familiefester. Enkelte velger til og med å legge minnesamværet hit – fordi La Perla har blitt til en del av familietradisjonen deres.  

Sponsor

700 meter unna ligger CC Amfi, tidligere kjent som Hamar olympiske amfi – rett ved siden av Storhamar ishall. Idrett er viktig for Hamar, og for La Perla.
– Hamaringene tar godt vare på oss, så vi vil gi noe tilbake. Derfor har vi støttet idretten i mange år. Vi har faktisk blitt en av de største sponsorene av lokal hockey, fotball og håndball. Vi sponser et sted mellom 20 og 25 lag.

La Perla …

Men, navnet La Perla … undrer SMAKmagasinets reporter.
– Helt tilfeldig. Bare noe far fant på, ler brødrene Bardakci, før de igjen må rette oppmerksomheten mot gjestene – fra nær og fjern.

ANNONSE