MSC Euribia: Nytt flaggskip et av verdens mest bærekraftige cruiseskip

MSC Euribia er MSC Cruises sitt nye flaggskip som skal seile i de norske fjordene i sommer, inkludert Geiranger, Ålesund og Flåm. Skipets mini-jomfrutur fant sted fra Amsterdam til København i begynnelsen av juni, med en etterfølgende navneseremoni, og SMAKmagasinet var så heldige å få delta.

Ikke bare er MSC Euribia et luksusskip med plass til over 6000 passasjerer, det beskrives også som et av de mest bærekraftige cruiseskipene i verden. For å understreke dette er skipet utsmykket med et nytt utseende; dekkene er prydet av originale kunstverk, og for første gang er også selve skroget dekket av et visuelt mesterverk, navngitt «Save the Sea». På dette skipet møtes kunst og innovasjon.

Jobber for miljøvennlig cruiseturisme

Navnet ‘Euribia’ kommer fra den greske havgudinnen Eurybia, som utnyttet været, vinden og stjernebildene for å mestre havet; hun var den man tilba for å mestre vanskelig sjøgang. Dette navnet illustrerer visjonen til skipet: å utnytte avanserte løsninger for å redusere miljøpåvirkningen på det marine økosystemet.

MSC Cruises jobber for å beskytte miljøet, og har som mål å nå nullutslipp innen 2050. Jomfrutuen til MSC Euribia er industriens første reise med netto nullutslipp av drivhusgasser – nettopp for å bevise at dette er mulig å oppnå.

MSC Euribia ble designet med bærekraft som hovedmål, og er utstyrt med det aller nyeste innen miljøteknologi. Blant annet er skipet LNG-drevet. LNG er flytende naturgass, og er det reneste drivstoffet som er tilgjengelig i stor skala. Bruken av bio-LNG vil redusere CO2-utslippene med opptil 25 prosent sammenlignet med standard drivstoff. Dette er et viktig skritt mot å redusere klimagassutslipp.

For å ytterligere minimere MSC Euribias innvirkning på planeten, finnes det nyskapende systemer om bord for blant annet vannbehandling, avfallshåndtering og energieffektivitet. Dette inkluderer blant annet at:

  • MSC Euribia produserer sitt eget ferskvann om bord, direkte fra havet. Til enhver tid har skipet nok vann for 3 døgn.
  • Alt avløpsvann renses med et renseanlegg som har høyere standard enn mange kommunale renseanlegg. Deretter returneres vannet ut i sjøen. Dette sørger for at fremmede havorganismer ikke blir transportert fra ett havområde til et annet, noe som kan true de lokale økosystemene.
  • Avfallsmaterialer samles inn og sorteres, og gjenvinnbart avfall skilles ut. Samtidig er plastavfallet betydelig redusert gjennom et program for å eliminere eller erstatte artikler av engangsplast.
  • Skroget til skipet er malt med en spesiell, miljøvennlig maling som begrenser veksten av marine organismer, både for å redusere drivstoff-forbruket og for å forhindre spredningen av invaderende arter. 

Kombinert sørger alle disse tiltakene for at klimagassutslippene per gjest blir redusert med 44 prosent sammenlignet med cruiseskip som ble produsert for bare 10 år siden.

Mat og drikke for enhver

Som nevnt er MSC Euribia et luksusskip, og det har derfor alt man måtte trenge av fasiliteter. Blant annet har skipet et stort utvalg spisesteder og barer – det finnes totalt 10 spisesteder og 21 barer, som alle tilbyr unike opplevelser. 

Av spisestedene er halvparten gourmetrestauranter. Blant disse er Kaito Sushi & Robatayaki, hvor maten lages direkte foran deg; Le Grill, et fransk brasserie som legger opp til sharingmenyer; Holá Tacos & Cantina med ekte meksikansk mat; og Jean-Philippe Maury, som selger 40 ulike sjokoladeprodukter, iskrem og sorbet med 17 forskjellige smaker og 10 typer crêpes.

De 21 barene består av 5 utendørsbarer, hvor man kan nyte fantastisk utsikt og frisk sjøluft. De 16 innendørsbarene tilbyr alle en unik opplevelse. Spesielt verdt å trekke frem er Helios Wine Bar, som tilbyr vinsmakinger med profesjonelle sommelierer. De har i tillegg interaktive touch-bord, hvor man kan lære om vin og vinhistorie.

Underholdning for store og små

MSC Euribia tilbyr i tillegg enorme mengder underholdning for voksne og barn i alle aldre. Totalt er det 24 timers underholdning i døgnet, 250 timer med aktiviteter i uka, 700 timer med live musikk i uka og opptil 40 musikere per cruisetur.

På skipet finnes det 5 forskjellige bassenger, hvorav hovedbassenget er et av de største som finnes på havet. I tillegg har skipet en av de største vannparkene som finnes til sjøs. Samtidig tilbyr MSC Aurea Spa en verden av avslapning og velvære, inkludert badstuer, boblebad, neglesalong, frisørsalong og barbersalong.

Skipet har også en innendørspromenade med det lengste LED-taket som finnes til sjøs. Promenaden er det ultimate stedet for sosialt samvær og underholdningsopplevelser, og det er også her man finner gourmetrestaurantene og skipets mange butikker.

MSC Euribia tilbyr i tillegg variert underholdning for familier og barn. De har 7 ulike rom som er dedikert til barn og tenåringer i ulike aldersgrupper, og har det første såkalte «MSC Foundation Youth Centre», med aktiviteter og spill som er ment for å underholde og utdanne fremtidens generasjon om hvordan man kan oppnå en bærekraftig fremtid.

–––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.