Figgjo lanserer Figgjo Frame

Som første nylansering på lenge presenterer Figgjo Frame, en serie ovale tallerkener med et lett og delikat formspråk. I samarbeid med det Oslo-baserte designstudioet Skogstad & Wærnes har Figgjo utviklet en serie ovale tallerkener. Frame kommer i tre ulike størrelser, og er et anvendelig alternativ eller supplement til den tradisjonelle, runde formen.

Fraværet av en tradisjonell tallerkenfot gjør at Frame ligger ekstra stødig på bordet. For å oppnå et mest mulig harmonisk, men samtidig dynamisk uttrykk, er det valgt noe ulik skalering for de forskjellige størrelsene i serien.  
– Vi har lenge vært fascinert av den ovale formen, og har hentet inspirasjon fra bruken av den i moderne kunst og design. Med Frame har vi valgt en myk, organisk silhuett med flytende og omsluttende linjer, forteller Fredrik Værnes fra Skogstad & Værnes.

Praktiske fordeler

I tillegg til et lekkert design, har Frame også praktiske fordeler. Ovale tallerkener er som oftest plassbesparende, både med tanke på stabling og måten de dekker bordet på. Det blir rett og slett plass til mer! Noen retter er dessuten opplagte å servere på ovale spiseflater. Bare tenk på klassiske bistro-retter med to sidestilte elementer, som fish & chips eller entrecôte med pommes frites. Ovalt går også godt sammen med både rundeog firkantede former dersom man ønsker å variere presentasjonen.

Ripebestandig

Glasuren er svært ripebestandig og gjør tallerkenene motstandsdyktige mot kanthakk. Frame er produsert i samme materiale som de andre seriene til Figgjo, nemlig høykvalitets vitroporselen som tåler mange års intensiv bruk. Målet har vært å skape en tallerken-serie som vil holde
seg relevant og vakker i tiår framover.

ANNONSE