En liten bit av paradis

Ønsker du en opplevelse av Syden, trenger du ikke dra lenger enn til Hamar. Her finner du nemlig Mjøsfronten, som tilbyr mat- og drikkeservering for folk i alle aldre. Her kan man komme akkurat som man er, lene seg tilbake og bare nyte tilværelsen.

– Dette er fjerde året vi holder på her. Vi er jo veldig væravhengig, men på en fin dag kan vi ha 800 gjester innom, forteller Amanda Opaker til SMAKmagasinet når vi kommer på besøk. Hun er skjenkebestyrer og daglig leder for Hamar Beach Bar. – Vi åpnet årets sesong 3. mai, og hadde den beste maimåneden noensinne på grunn av det fine været. Vi kunne rett og slett ikke bedt om en bedre start på sesongen!

Det er Hamar-kjenningen Christian «Bobby» Vold som sammen med Gina Fjeld står bak Mjøsfronten. Sistnevnte er også driftsansvarlig for stedet.
– Grunntanken vår er å skape noe for byen. Målet er ikke nødvendigvis å tjene mest mulig penger, forklarer Gina. – Jeg har jobbet med Bobby siden 2018, og da dette prosjektet dukket opp, bestemte vi oss for å satse og investere i det. Og det er jeg glad for at vi gjorde!

Sydenstemning langs Mjøsa

Mjøsfronten har syv ulike matboder som serverer mat med inspirasjon fra blant annet Mexico, Hawaii, USA og Italia. I tillegg har de både bar, gelateria og kaffebar.
– Matbodene er frittstående aktører. Vi har ansvaret for fire av dem, mens kommunen har leid ut de siste tre. Det er ganske uvanlig at kommunen samarbeider på denne måten med private aktører, men det fungerer veldig bra, sier Gina. – Vi serverer variert mat og drikke, og de fleste bodene har både vegetariske og veganske alternativer. Så her finner man altså noe for alle. 

For på Mjøsfronten er alle velkomne, uansett hvem man måtte være. Her kan man slappe av i en hengekøye eller lene seg tilbake i en solstol og bare være.
– Vi har åpent for absolutt alle, uavhengig av alder. Og dyr er tillatt, sier Gina.
– Ja, men kanskje ikke slanger, da, tillegger Amanda og ler. – Men vi har hatt både hunder og katter i bånd. Det er generelt ganske varierende hvem som er her, fra småbarnsfamilier til vennegjenger i alle aldre.
– Vi får utrolig positive tilbakemeldinger, sier Gina. – Folk er fornøyde med at det er en rolig og behagelig stemning her. Dette er ikke et fyllested, men et familievennlig sted hvor absolutt alle skal kunne kose seg. Litt sydenstemning i Norge, liksom.

Gode råvarer i fokus

Maten som serveres i de ulike matbodene er enkel, men god.
– De fleste som jobber her er unge studenter, så vi holder det enkelt med gode råvarer. Maten skal verken være vanskelig eller tidkrevende å lage, sier Gina. – Dette er jo et sted man kommer for å slappe av, så det viktigste for folk er at de får maten raskt, at den lages med gode råvarer og at det smaker godt.

Hamar Beach Bar, på lik linje med de fleste andre serveringsstedene i landet, merker den økte etterspørselen etter alkoholfrie alternativer.
– Den siste tiden har det blitt mye større etterspørsel etter alkoholfri drikke som ser ut som ordentlige drinker. Folk vil ikke lenger bare ha brus, sier Amanda. – Så vi selger faktisk mye mocktails, og det er tydelig at folk setter pris på at vi tilbyr det. Ellers har vi selvsagt også brus, juice, iste, slush og lignende.
– Folk setter veldig pris på oss, sier Gina. – Det er et fint område hvor man kan kose seg hele dagen, hvor det er stille, rolig og avslappende. Det er rett og slett det deiligste stedet å være om sommeren.

ANNONSE