Gabriel ble årets kokketalent

Fra søndag 23. til fredag 28. juni arrangerte Norske Kokkers Landsforening (NKL) KokkeCampus 2024. Årets kokketalent ble 17-åringen Gabriel Pettersen Engelberg, elev ved Vestby videregående skole.

«Gabriel elsker å skape gode matopplevelser som gir glede», er NKLs konklusjon etter å ha sett eleven fra kokk- og servitørfag på Vestby videregående i aksjon under årets KokkeCampus. «Underveis har Gabriel vist oss at han er fremoverlent og ivrig i undervisningen. I tillegg har han vist gode samarbeidsegenskaper. Dessuten har han planen klar for de nærmeste årene av sin kokkekarriere».

Stimulerer til rekruttering

NKL arrangerer KokkeCampus for elever som har fullført VG1 kokk- og servitørfag, og som har søkt på VG2. Målet med arrangementet er å være «en arena hvor den enkelte deltager skal bli inspirert, oppleve mestring, og bli motivert til VG2 og sin fremtidige kokkekarriere. Ganske enkelt en arena for fremtidens faglærte kokker».

Fem intense dager

KokkeCampus består av fem intense dager med både klasseroms- og kjøkkenundervisning – altså en miks av teori og praksis. Tema hentes fra læreplaner i VG2 og VG3, for slik å kunne forberede deltagerne best mulig på de neste skoleårene.
En viktig del av arrangementet er også å gi de unge kokke-håpene mulighet til å skape verdifulle nettverk, både med medelever, etablerte kokker, NKL og NKLs eget nettverk av støttespillere.

KokkeCampus ble avsluttet med en egen «MasterClass», blant annet ledet av en av kapteinene på kokkelandslaget – før deltagerne fikk testet  sine kunnskaper til det ytterste i en «Speed Cooking»-test.

– Det var flere gode kandidater til prisen, men Gabriel Pettersen Engelberg utmerket seg gjennom sitt engasjement, lærevilje, gode holdninger samt klare målsettinger for videre utdanning, uttaler NKL-president og KokkeCampus-rektor Kyrre Dybdal.

ANNONSE