Bli med på inspirerende konkurranse for kantinemarkedet!

Nå er det klart for oppladningen til NM Sunn Mat i kantina. Målet med denne konkurransen er å gjøre det lettere for gjestene å velge sunnere mat når de besøker en kantine.
Dette er en konkurranse for alle dere som driver kantinevirksomhet, og her kan både kantinekjeder og enkeltstående kantiner være med. I konkurransen gjelder det å tilby en kombinasjon av varegruppene grove kornprodukter, sjømat og frukt/grønt som skal inngå i kantinetilbudet i løpet av konkurranseperioden. Den foregår fra 1.oktober og varer til og med 31. desember 2022.
Målet er å få frem enda flere spennende alternativer på kantinemenyene.
Konkurransekriterier
Gjennom 4 valgfrie uker i konkurranseperioden skal kantina tilby et utvalg som inneholder en kombinasjon av frukt og/eller grønt, grove kornprodukter og fisk/skalldyr/fiskeprodukter. Denne kombinasjonen kan være i en rett, eller tilbys i en buffet.
I konkurranseukene må følgende tilbys hver dag:
- Minst én porsjon frukt/grønt
- Én porsjon grove kornprodukter med mer enn 50 % grovt i.h.t brødskalaen
- Én porsjon fisk/skalldyr/fiskeprodukter
Les mer om konkurransen på frukt.no.
Inspirere til sunnere valg
Konkurransen skal bidra til å fremme innovative og smaksrike retter med sunne matvarer som vi alle kan spise #MerAv, slik at kantinegjestene blir fristet til å ta sunnere valg.
Juryen vil også vektlegge eksponering, profilering av deltagelsen og salgsøkning av #MerAv-råvarer.
Konkurransens vinnere lanseres på eget arrangement på UMAMI messen på Lillestrøm i februar 2023.
Konkurransen har utgangspunkt i Helsedirektoratets kostråd:
- #3 Spis minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag.
- #4 Spis fire porsjoner grove kornprodukter hver dag.
- #5 Spis fisk til middag to til tre ganger i uken. Bruk også gjerne fisk som pålegg.
Initiativtakere til konkurransen er Opplysningskontoret for frukt og grønt, Baker- og Konditorbransjens landsforbund, SjømatNorge og Norges Frukt- og Grønnsaksgrossisters Forening.
- Les også: NM i sunn fast food