Flaggermuskaffe – det siste innen dyrisk dyr kaffe

+
Flaggermus på Madagaskar er glade i kvalitetskaffe.

I det rike vulkanske jordsmonnet i Itasy på Madagaskar vokser det en sjelden og velduftende Bourbon-kaffe av typen Pointu. Den er ettertraktet både blant både flaggermus og mennesker.

Menneskene vil aller helst ha Bourbon Pointu-kaffen etter at flaggermusene har knasket på kaffebærene. Etterspørselen etter Bourbon Pointu, en premiumvariant av Arabica, er allerede stor, og prisen er deretter. Flaggermuskaffe er enda dyrere; prisen ligger på rundt 220 euro per kilo.

Eksepsjonelt rund og myk

Tilhengerne av denne kaffen sier at flaggermus-spytt gjør kaffen helt unik rund og myk, med en lang ettersmak. Hvorfor? Flaggermus som tygger på modne kaffebær, sies å sette igang en kjemisk reaksjon mellom fordøyelsesvæskene og utendørsluften som igjen setter sitt preg på kaffebønnene.

Fra Robusta til Arabica og flaggermuskaffe

Madagaskars kaffeproduksjon har tradisjonelt sett vært Robusta-bønner av lavere kvalitet til bruk i pulverkaffe. Tidligere var det få i Itasy-regionensom hadde noen interesse av kaffeproduksjon, men nå har dette endret seg. Bourbon Pointu-bønnene er priset 50 ganger høyere enn Robbusta-bønnene, og litt flaggermus-spytt gjør dem enda mer eksklusive.

Costa Rica skal for øvrig ha en flaggermuskaffe som ligner på den fra Madagaskar.

Artikkelen er lånt fra Kaffegeek. Der finner du flere morsomme kaffesaker.

ANNONSE