Økologisk vin – julens tradisjoner kan utfordres!

+
Hvis restaurantene vil holde seg oppdatert, forslår man økologisk til julematen i 2019.

Du redder ikke verden med å servere økologisk vin – men det er et skritt i riktig retning!

Dagens restaurantkunder er opptatt av miljø, dyrevelferd og økologisk. Vi ser et voksende restaurantmarked som vil ha økologisk, biodynamisk og naturvin.

Tall fra Vinmonopolet viser at denne kategorien øker med over 97.000 flasker i året. Hvis restaurantene vil holde seg oppdatert, forslår man økologisk til julematen i 2019.

– Og så er det mange som er interessert i å smake noe nytt, ikke minst når det gjelder vin. I tillegg til husets vin har vi et lite smakfullt craft-utvalg, bestående av naturviner, økologiske og biodynamiske viner, sier barsjef Elisabeth Bakke-Hareide på Meyers Bar på Grünerløkka.

Skånsom produksjon fra vinmark til flaske

Økologisk vin er en samlebetegnelse for vinproduksjon med mindre bruk av sprøytemidler og kunstig tilsetting i form av sukker og syre. Filosofien er skånsom produksjon fra vinmark til flaske.

Utvalget av økologisk vin hos ASKO Servering

I denne utgaven har Fagansvarlig vin og brennevin, Henrik Gjerding, trukket frem de økologiske produktene hos ASKO. Dette er merkevarer som vil løfte frem restaurantene i henhold til trender og internasjonalt fokus på bærekraft. 

Les også: Populære alternativer til de tradisjonelle juledrikkene

WONGRAVEN CHAMPAGNE BRUT

Smaksnotater: Champagnen er ung, slank og fint kremet, preg av sitrus, eple og urter, innslag av mineraler og kjeks, god lengde. Ueiket med fire år på bunnfallet. Dette for å ivareta primærfrukt samtidig som man utvikler kompleksitet og dybde. Lav dosage (sukker) 5 g/l understreker en forfriskende stil.

Druer: Chardonnay 20 %, Pinot Noir 75 %, Pinot Meunier 5 %

Sertifisering: Økologisk

Importør: Symposium

EPD: 2709749

 

LEINER RIESLING TROCKEN HANDWERK

Smaksnotater: Druene er plukket og selektert for hånd. Spontanfermentert. Lagres i store eikeliggere og sementtanker. Vinen er lys strågul. Frisk, fruktig og mineralsk med lang ettersmak.

Druer: Riesling 100 %

Sertifisering: Biodynamisk

Importør: NON DOS

EPD: 4032959

 

PERE MATA CAVA L'ORIGEN GRAND RESERVA

Smaksnotater: Tørr, god friskhet, moden frukt og sitrus, autolysepreg og god fylde. Lukt av sitrus, floral, mineralsk, lett brødbakst. Fantastisk lys strågul, grønnskjær.

Druer: Parellada 20 %, Macabeo 50 %, Xarel·lo 30 %

Sertifisering: Økologisk

Importør: Symposium

EPD: 2921427

 

GORU ORGANIC 2016

Smaksnotater: Vinen har myk og fyldig smak av røde frukter og krydder, med bløte tanniner og balansert syre. Den har en ren og aromatisk duft av krydder, fioler og blåbær. Fargen er dyp rubinrød.

Druer: Monastrell 100 %

Sertifisering: Økologisk

Importør: Best Cellars

EPD: 2413813

 

GUSTAVE LORENTZ BURG RIESLING 2015

Smaksnotater: Vinen har lys strågul farge. Mineralsk med fin syre og vedvarende frukt. Duft av aromatisk duft av mandarin, sitron og eple.

Druer: Riesling 100 %

Sertifisering: Økologisk

Importør: Interbrands Norway AS

EPD: 2413813

 

FORADORI VIGNETI DELLE DOLOMITI TEROLDEGO

Smaksnotater: Utviklet, preg av modne mørke bær, lakris og urter, innslag av fat, fast ettersmak. Vinen har aroma med konsentrert preg av modne mørke bær, morell, litt kjøtt, sopp og fat. Med en mørk blårød farge.

Druer: Teroldego 100 %

Sertifisering: Biodynamisk

Importør: NON DOS

EPD: 2752624

 

OLIVIER PITHON CUVÉE LA S ROUGE

Smaksnotater: Smak av saftig, frisk og rødbærspreget med florale toner, krydder og lang ettersmak. Lukt av røde og mørke bær, krydder, mineraler, kompleks.

Druer: Grenache 40 %, Carignan 40 %, Mourvèdre 20 %

Sertifisering: Biodynamisk

Importør: AMKA AS

EPD: 5033733

 

Henrik Gjerding

Fagansvarlig vin- og brennevin i ASKO Servering.

Henrik har fagbrev kokk og servitør fra Hotel Continental i Oslo, i tillegg til arbeidserfaring som kokk fra Frankrike og Østerrike. Han har delartium fra Christiania Gymnas og 3-årig utdannelse ved BI med Bachelor of Management. Han er også sommelier fra Gastronomisk institutt, Universitetet i Stavanger.

Henrik har arbeidet nesten 13 år i Haugen-Gruppen; de siste årene som Brand Manager for vin. I 2013 gjennomførte han Leadership in Action ved BI, Oslo, og juni 2019 tok han Serviceledelse ved Høyskolen Kristiania. Fra 2017 har Henrik vært styremedlem i Norsk Restaurant Skole, Oslo.

ANNONSE