Ovnsbakt rødkål med kanel og klementin

+
Før servering blandes kålstrimlene med en dressing av balsamicoeddik, lønnesirup og olivenolje.

Rødkål hører julen til, og passer vel så godt til vegetariske juleretter som til ribbe og pinnekjøtt.

Veggiskokk Richard Nystad gir deg oppskriftene du trenger for å lage en smakfull plantebasert juletallerken. 

Les også: Det er enkelt å lage smakfull julemat uten kjøtt og fisk

Du trenger

  • 1 rødkål
  • 2 klementiner
  • 3–4 kanelstenger
  • salt og pepper
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 ss lønnesirup
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Del rødkål i 4 på langs og gni inn med olivenolje, salt og pepper. Legg båtene i en ildfast form.
  2. Del klementinene i tykke skiver på ca. 1 cm. Press saften over rødkålen og legg klementinskivene oppå og imellom rødkålbitene.
  3. Bak rødkål i 45–60 minutter på 160 grader.
  4. Bland balsamicoeddik, lønnesirup, olivenolje og visp sammen. Del rødkålen i strimler og pensle med vinaigretten rett før servering.

Flere oppskrifter til den plantebaserte juletallerkenen

Oppskrift: Julestek av østerssopp

Oppskrift: Sjysaus

Oppskrift: Sellerirotkrem 

Oppskrift: Pannestekt rosenkål med pistasjnøtter og rosmarin

ANNONSE