Julestek av østerssopp

+
Du kan gjerne servere steken sammen med rødkål, rosenkål, sellerirotkrem og sjysaus.

Østerssopp eller annen sopp er hovedingrediensen i denne julesteken. Den får et sprøtt lag av brødsmuler før den stekes i ovnen.

Veggiskokk Richard Nystad gir deg oppskriftene du trenger for å lage en smakfull plantebasert juletallerken. 

Les også: Det er enkelt å lage smakfull julemat uten kjøtt og fisk

Du trenger

  • 1 kg østerssopp (du kan bruke annen sopp også)
  • 1 dl kikertmel
  • 1 ss potetmel
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 dl vann med kullsyre, sider eller lyst øl
  • 1 ts røykt paprika
  • sitronsaft
  • salt og pepper
  • panko (brødsmuler)

Slik gjør du

  1. I en varm jernpanne stek østerssopp i press, krydre godt med salt og pepper. Snu den fire ganger. Når den er stekt, legg den over på en skjærefjøl.
  2. Visp sammen kikertmel, potetmel, vann med kullsyre og bakepulver til en tykk røre. Tilsett 2 spiseskjeer panko i røren.
  3. Gni inn soppen med røykt paprikapulver og press litt sitronsaft over. Del opp soppen i strimler. Tilsett strimlene i røren og bland godt.
  4. Form til avlange steker og rull dem i pankobrødsmuler. Stekes ferdig i ovn i 30 min. på 180 grader.
  5. Serveres med rødkål, rosenkål og sjysaus. Se nedenfor.

Tips

Tilsett 1 dl valnøtter eller cashewnøtter og 1/2 dl tørket frukt inn i steken før du steker den. Du kan også steke den i en brødform. 

Kilde: Richard Nystad

Flere oppskrifter til den vegetariske juletallerkenen

Oppskrift: Plantebasert sjysaus

Oppskrift: Sellerirotkrem

Oppskrift: Ovnsbakt rødkål med kanel og klementin

Oppskrift: Pannestekt rosenkål med pistasjnøtter og rosmarin

ANNONSE