Hvilket kaffeutstyr bør du velge?

Om du ikke tilbyr kaffe som innfrir gjestenes krav, kan du gå glipp av muligheten til god bruttofortjeneste, mersalg og fornøyde kunder, hver eneste dag. Finn ut hvilket tilberedningsutstyr som passer best for ditt serveringssted.

Det er veldig mange valgmuligheter når man skal velge tilberedningsutstyr for å brygge god kaffe. For å finne frem til det rette utstyret kan du med fordel benytte deg av den kompetansen som Joh. Johannson Kaffe kan tilby gjennom ASKO Servering.

Joh. Johannson Kaffe har et samarbeid med Bonamat og Primulator, som er markedsledende leverandører av kaffemaskiner. Distriktssjefen i ditt område hjelper gjerne til med å finne frem til de produktene som er best tilpasset dine behov.

Manuelle, halvautomatiske og helautomatiske

– Hvor mange kaffevarianter skal du tilby? Bare filterkaffe, eller flere espressobaserte melkedrikker i tillegg? Kaffemaskiner kan være enten manuelle, halvautomatiske eller helautomatiske. Mye arbeid er automatisert i flere av disse, og det kan være til stor hjelp på hektiske kjøkken. Maskinene er dessuten driftssikre, sier Frode Hval, markedssjef i Joh. Johannson Kaffe.

Espressomaskin

– For å kunne tilby espressobaserte melkedrikker, slik som cappuccino, må du ha en espressomaskin. Både automatiske maskiner med hele bønner og maskiner med malt kaffe vil kunne servere et bredt utvalg av kaffedrikker. Med mindre du har ansatte med barista-erfaring, bør du kanskje styre unna de manuelle maskinene. Det finnes espressomaskiner som er semi-automatiske, med utseende som manuelle espressomaskiner og som samtidig sørger for kvalitetskaffe, forklarer Hval.

Justeringsmuligheter

Det kan være lønnsomt å tilby ulike kaffevarianter, for eksempel en fruktig, lys brent og en fyldig mørkere variant. For å få frem det beste i ulike bønner vil det være nødvendig å justere tilberedningen. Sørg for at maskinen din kan justere forholdet mellom kaffe og vann, vanntemperatur og traktetid. Enkelte maskiner kan lagre innstillingene til en rekke oppskrifter. Da kan et spennende utvalg av god kaffe serveres både raskt og enkelt.

Tenk nytt

– Hvis det er stor pågang av kaffetørste gjester, vil det være lurt å tenke på utstyrets effektivitet og kapasitet. Det finnes en rekke større maskiner beregnet for storkjøkken. På steder der trykket er mindre, kan man i større grad vektlegge finesse og håndverk, sier Hval.

Hvis du har et serveringssted som egner seg til servering i mindre skala, kan du kan gjerne prøve ut andre tilberedningsmetoder. Et godt alternativ vil være presskanne. Da kan kaffen serveres fra samme kanne som den tilberedes i.

– For det første skaper det en litt annen stemning rundt bordet, og for det andre oppfattes dette positivt av gjestene, som opplever den gode servicen serveringsstedet gir. Det er også en god anledning for servitøren til å kunne informere om den gode kaffen som serveres. I tillegg er det mer lønnsomt, sier Hval.

Det kommer stadig nytt kaffeutstyr på markedet, og det kan være lurt å holde et øye med utviklingen. Lær mer om kaffe og hold deg oppdatert på Kaffegeek.no.