Farmer’s Coffee – et rettferdig valg

Farmer’s Coffee fra Joh. Johannson er en kaffe med god fylde og fin syrlighet. Fairtrade-merket betyr at produktet tilfredsstiller internasjonale standarder for rettferdig handel. Det gir forbrukerne mulighet til å bidra til fattigdomsbekjempelse i store deler av verden.

Bønnene som brukes i Farmer’s Coffee, blir håndplukket av søramerikanske småbønder i høyder over tusen meter. Frisk fjelluft og fruktbart jordsmonn gir perfekte forhold for å dyrke kvalitetskaffe.

Hvorfor Fairtrade?

Fairtrade er verdens største og mest kjente merkeordning for rettferdig handel. Systemet ble opprettet i 1988 for å verne kaffebønder mot de kraftig svingende internasjonale råvareprisene.

Mange kaffebønder lever i fattigdom; kaffeproduksjon er svært arbeidsintensivt og gir ofte liten økonomisk avkastning. Svingende og uforutsigbare råvarepriser gjør bøndene enda mer sårbare. Fairtrade opererer med en minimumspris som gir en mer forutsigbar hverdag for bøndene. 

Dette skal gjøre dem i bedre stand til å investere i produksjon, lokalsamfunn og bærekraftig fremtid. Når bøndene tjener mer på kaffen sin, får de muligheten til å sende barna på skolen og gi dem tryggere oppvekstvilkår. Dette fører til en positiv utvikling i lokalsamfunnene. 

Bevisste forbrukere

Norge er blant landene som drikker mest kaffe og spiser mest bananer. Det betyr at vi daglig konsumerer store volumer av produkter som er dyrket i fattige land. Ved å kjøpe Fairtrade-sertifiserte produkter, bidrar du til bedre arbeidsvilkår og handelsbetingelser for bønder i fattige deler av verden. 

Stadig flere serveringsgjester er bevisste forbrukere, og setter pris på blant annet Fairtrade-produkter. Joh. Johannson har også et samarbeid med Miljøfyrtårn og Grønt Punkt Norge for å kunne tilby miljøvennlig kaffe.

Kaffe til ethvert behov

Farmer’s Coffee er den mest solgte Fairtrade-kaffen i Norge. Produktet er tilgjengelig som hele bønner, i tillegg til flere ulike malingsgrader. Det finnes også en espresso-variant av Farmer’s Coffee som er bittersøt og intens i smaken. Du vil med andre ord kunne finne et produkt som passer ditt behov på askoservering.no.

–––––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.