Imponerende nivå i NM 2018 Community Catering

+
Sara Alukuye Osuma og Panupong Phengphen fra Hegstad & Blakstad i Trondheim ble årets Norgesmestre.

– Både Danmark, Sverige og Finland kan vente seg hard konkurranse den dagen Norge stiller i denne klassen under OL, fremhevet den danske hoveddommer Nikolaj Crump Hedegaard da resultatet var klart.

– Dette var rett og slett veldig imponerende, og konkurransebidragene holdt et ekstremt høyt nivå.

Vinnerne hadde god kontroll

Det var til slutt laget fra Hegstad & Blakstad i Trondheim, Sara Alukuye Osuma og Panupong Phengphen, som ble årets norgesmestre.

SMAKmagasinet fikk noen ord med de to like før avgjørelsen falt, og de var vel fornøyd med gjennomføringen.

– Vi hadde god kontroll hele veien, det ble ikke noe stress, forteller de to.

Til daglig jobber de i en kantine som kan ha alt fra 300 til 1000 gjester på en dag.

– Det kan selvfølgelig bli hektisk i perioder, men alt løser seg! Vi trives godt med å jobbe i kantinen!

Stolt arrangør

– Vi i NKL er veldig imponerte over det dere har levert, og vi er stolte over å være arrangør for denne konkurransen, fremhevet daglig leder i NKL, Espen Wasenius.

– Konkurransen har vært en fin manifestasjon over det høye nivået som finnes blant kantinekokker, og det er veldig positivt at vi får løftet frem denne yrkesgruppen.

Viktig bidrag

Wasenius understreket at mange har bidratt til gjennomføringen av konkurransen, ikke minst NKLs trofaste sponsorer.

– Uten sponsorer er det ikke mulig å gjennomføre aktiviteter som dette. KIT-akademiet fortjener også stor honnør for å ha stilt sine lokaler til rådighet for gjennomføringen av mesterskapet.

Resultatene

Etter vinnerlaget fra Hegstad & Blakstad, kom Team bRest fra Oslo med Christopher Jarodd og Baldur Kristinsson.

Bronseplassen ble vunnet av Team Toma, Stavanger med Pål Gøran Anda og Christian Mathiassen.

På fjerdeplass kom Studentsamskipnaden i Oslo Mat & Drikke, Morten Korsnes og Niklas Trondsen, De 3 stuer As, Oslo, Håkan Torstensson og Tobias Nordin, Compass Group, Oslo, Anita Widerberg og Ljubisa Babic

Dommerne

Følgende var dommere i konkurransen:

  • Hoveddommer Nikolaj Crump Hedegaard, Danmark
  • Smaksdommer Kjetil Gundersen, Norge, høyeste dommersertifisering, internasjonal erfaring
  • Smaksdommer Svein Magnus Gjønvik, Norge, med lang erfaring fra inn- og utland
  • Plassdommer Kim Håvard Larsen, Landslagsbakgrunn
  • Fagdommer Simon Husth Marling, Unilever Food Solutions, Klimasmart matfokus

Vinnermenyen

Vinnerlagets meny var følgende:

  • Kyllingsuppe
  • Kyllingboller med persille- og cayenne, karamellisert skjærgårdsløk fra Åsgårdstrand
  • Salat med bakte- og syltede beter fra Hasle gård, grønn salat, posjert egg og pisket kremost med brønnkarse
  • Dressinger:
    • Chili- og brønnkarsevinagrette
    • Purreløk- og sennepsemulsjon

Vegetar

  • Kikertrull med spisskummen og paprika
  • Asiatisk pannekake, syltet rødløk og chili, radicchio rosso, ruccola og urteolje

Kjøttrett

  • Kyllingrullade «Liveche»
  • Potetpure med dijonsennep, stekt hjertesalt, reddik, potetchips og smørsaus med kyllingkraft

Fiskerett

  • Bakt sei servert med «Byggotto» med erter, selleri og gulrot og eplesjy

Dessert

  • Plommeterte, posjert plomme, rømmeis og plommesirup
ANNONSE