Ny dansk messe: Bedre mat til flere mennesker

«Bite Copenhagen» arrangeres for første gang 24.–25. august i år, i Forum København. Messen, som av arrangørene blir omtalt som et ambisiøst utstillingsvindu, byr på både danske og internasjonale utstillere som er nysgjerrige og har mot til og interesse for nye ideer, løsninger og produkter.

Danmarks miljø- og matvaredepartement og BC Hospitality Group A/S arrangerer messen, som de håper vil bli et mekka for alle som prioriterer kvalitet, estetikk og gode, ærlige produkter. 

Bedre mat til flere mennesker

Bite Copenhagen blir arrangert i tilknytning til det politiske matvaretoppmøtet «World Food Summit – Better Food for More People». Gjennom møter og debatter skal det bygges bro mellom politikk, inspirasjon og utvikling av fremtidens løsninger innenfor matproduksjon. Hvordan skaper man bedre mat til flere mennesker? Problemstillingen skal belyses både på møtet og på messen.

Insekter og 3D-printede matvarer

Messen tar for seg kunnskap og innovasjon knyttet til produkter og gastronomi i lys av lokale og globale matvareutfordringer. Sentrale nøkkelord er matsikkerhet, matsvinn og fremtidens mat. Teknologisk Institut vil presentere noen av fremtidens matvareløsninger, deriblant 3D-printet mat og insekter og planter som alternative proteinkilder.

Innovatører innen økologi

Bite Copenhagen ønsker å nå ut til gastronomiske innovatører som lager produkter med både en historie og dyktig håndverk i bagasjen.

Økologisk landsforening og Hotell- og Restaurantskolen er blant aktørene som vil være til stede på messen. De vil sammen slå et slag for økologiske spisemerker. På et stort innovasjonsområde kan de besøkende kan få et innblikk i blant annet økologisk omlegging.

Danskene er allerede verdensmestre i å kjøpe økologiske produkter til hjemmebruk, og et mål er å gjøre bransjen bevisst på at danskene i stadig sterkere grad etterspør økologi også når de spiser ute.

København i gastronomiens tegn

Både toppmøtet og Bite Copenhagen vil bli en del av Copenhagen Cooking & Food Festival, som arrangeres 18.–27. august. Festivalen har som formål å styrke København som gastronomisk metropol og Danmark som matland.

Tar du turen til København i august kan du med andre ord få rikelig med faglig påfyll og inspirasjon. For mer informasjon om Bite Copenhagen se bitecopenhagen.dk

ANNONSE