Kristine Høiesen Hartviksen valgt inn i presidentskapet i WACS

Som medlem av TEAM ANDY har Kristine Høiesen Hartviksen blitt en av de fem som nå utgjør presidentskapet i WACS - World Association of Chefs' Societies. Valget ble gjennomført på WACS sin verdenskongress i Singapore. Andy Cuthbert fra De forente arabiske emirater, Rick Stephen fra Australia, Alain Hostert fra Luxembourg og Uwe Micheel fra De forente arabiske emirater er de øvrige medlemmene i TEAM ANDY.

Kristine er kjent for hele kokke-Norge som aktivt medlem i Norske Kokkers Landsforening (NKL), og har markert seg i foreningen gjennom mange år etter at hun tok kokkefagbrevet tidlig på 90-tallet. Hun har sittet i landsstyret i NKL i 10 år, og var foreningens president i seks år. Hun har også sittet åtte år i Nordisk Kjøkkenchef Fédérations styre, fire av dem som visepresident, før hun ble valgt til president.

Stor ære

– Det er jo egentlig litt rart å bli så glad for å bli valgt til et verv som gir så mye jobb, sier Kristine muntert på telefon fra Singapore. – Men det er viktig å være med der beslutninger tas, og det er viktig for Norge og Norden å være med på å forme de beslutningene som vedtas i en organisasjon som WACS.

Hvilke saker ønsker det nye presidentskapet å fokusere på i tiden fremover?
– Rekruttering, utdannelse og bærekraft er viktig! Det er ikke bare i Norge rekrutteringen til yrket er en utfordring. Derfor er det viktig å bidra til utdanningsløp som gjør det interessant for ungdom å velge kokkeyrket. Hva kan vi gjøre for å beholde folk lenger i yrket, og ikke minst; Hva kan vi gjøre for å få flere kvinner inn i kokkeyrket, fremhever Kristine. – Vi er også opptatt av hvordan vi kan bidra til bedre bærekraft, og selvfølgelig vil vi fokusere sterkt på konkurransene i WACS-regi. Disse betyr mye for å løfte kokkeyrkets anseelse og de er viktige for å synliggjøre mulighetene som faget gir.

– Det er et svært internasjonalt team som nå utgjør presidentskapet i WACS. Hvordan har dere samarbeidet frem til valget i Singapore?
– Vi har kjent hverandre siden WACS-kongressen i Stavanger i 2014. Vi har holdt kontakten, og en av de fine tingene med WACS er jo nettopp at det legges til rette for nettverksbygging. Det siste året har vi hatt ukentlige møter på teams for å utarbeide programmet vi er valgt på, forteller Kristine.

SMAKmagasinet gratulerer Kristine Høiesen Hartviksen med det nye, ærefulle og viktige vervet i WACS presidentskap!

ANNONSE