KIT-akademiet Midt-Norge: Enkel, energisk og økonomisk mat

– God mat er ikke nødvendigvis avansert. Du trenger ikke all verdens av utstyr heller. Det handler om å bruke enkle og effektive teknikker som du får lære mer om på onsdag, forklarer Trond Åm, som er kjøkkensjef på KIT-akademiet og i kantina på ASKO Midt-Norge.

Onsdag 4. september – altså om ei knapp uke – går kurset «Enkel og energisk mat på menyen» av stabelen på Østre Rosten 104, der KIT-akademiet Midt-Norge holder til. Kurset – som er laget spesielt for kantine-, restaurant- og kafemedarbeidere, lærere og matansvarlige i barnehage og grunnskole, samt lærere i restaurant- og matfag i videregående skole – handler om smart bruk av enkle råvarer som grønnsaker, frukt og egg for å kunne lage god og næringsrik mat som samtidig er budsjettvennlig.
– Egg er en fantastisk råvare som inneholder det meste, fortsetter Trond Åm. – Egg er billig, kan brukes til mye og er en god proteinkilde. 

Grønnsaker i sesong

– Det er ikke bare mye næring, men også mye god økonomi i grønnsaker. Siden vi er midt i toppsesongen, er dette også en perfekt tid til å utnytte alle mulighetene som ligger i det grønne. Vi skal også utforske hvordan du enklest kan lage god og spennende mat basert på de grønnsakene som du «alltid» har tilgjengelig.

Surdeigsbrød

Som en liten bonus blir det også en runde på surdeigsbrød på kurset 4. september.
– Surdeigsbrød kan gjøres fryktelig vanskelig, men kan også gjøres veldig enkelt. På kurset handler det om det siste. Surdeigsbrød er skikkelig godt, og samtidig en av de sunneste brødvariantene. Det viktigste med denne brødtypen er egentlig å holde liv i «starteren», altså en god surdeigskultur.

Om Trond Åm

Trond Åm, som er kjøkkensjef i kantina og på KIT-akademiet på ASKO Midt-Norge, har lang erfaring fra serveringsbransjen, og har blant annet drevet flere restauranter i Trondheim. De siste årene har han også kurset tusenvis av barn, unge og voksne gjennom Geitmyra Credo.

ANNONSE