Bringer Frankrike til Norge

+
SAMMEN FOR ALSACE: (Fra v.) Stephen Meinich-Bache (adm.dir. Classic Norway Hotels), Lionel Diss (Mitt lille Frankrike og Alsace-foreningen Norge), Florence Robin (Frankrikes ambassadør til Norge), Nicolas Rieffel (Alsace Fan Day 2013-ambassadør) og Damien Prescod (kjøkkensjef Ramme fjordhotell).

Med Alsace Fan Day 2023 bringes Frankrike til Norge – og Norge ut til hele verden. Alsace Fan Day arrangeres hvert år over hele verden den 24. juni. I Norge skjer dette i år for første gang, i regi av den internasjonale Alsaceforeningen (UIA) i samarbeid med Classic Norway Hotels, Rammestiftelsen, turoperatøren Mitt lille Frankrike og den norske Alsaceforeningen.

Feiringen finner sted på Ramme fjordhotell i Vestby kommune, og nettopp Norge får hovedrollen i årets Alsace Fan Day. Herfra vil det bli streamet livesendinger til alle Alsaceforeninger rundt om i verden, og i tillegg vil både arrangementet og opptak fra rundt om i Norge bli vist på fransk TV i etterkant. 

 Hovedrolle

– Norge har det største av alle arrangementene i hele verden i 2023, og faktisk det største som har blitt arrangert til nå. Derfor får vi også en hovedrolle i årets Alsace Fan Day, forteller Lionel Diss, daglig leder for turoperatøren Mitt lille Frankrike og styreleder for den norske Alsaceforeningen.

– Dermed får vi ikke bare vist frem en av Frankrikes aller vakreste regioner til hele verden, vi får også vist frem Norge gjennom livestreamingen av arrangementet på Ramme Fjordhotell og ikke minst gjennom programmet fra Norge som vises på fransk TV.

Formålet med feiringen som første gang ble arrangert i 2018 er å "fremme en av Frankrikes aller vakreste regioner rundt om i verden", samt gi alle utflyttede elsassere og Alsace-venner på kloden en anledning til å samles. 

Bærekraft

Årets feiring i Norge har fokus på bærekraft, og all mat og drikke som serveres under Alsace Fan Day 2023 vil være økologisk produsert. – Dette passer som hånd i hanske for Classic Norway Hotels generelt, og Ramme fjordhotell som holder Debios sølvstandard spesielt, sier Stephen Meinich-Bache, administrerende direktør i Classic Norway Hotels.

– På Ramme fjordhotell produserer vi egne økologiske grønnsaker og andre gårdsprodukter, og har fokus på økologi og bærekraft. Som vi også har det i hele kjeden. Derfor vil vi allerede i 2024 utvide Alsace Fan Day til også å bli arrangert på andre hoteller i Classic Norway Hotels.

–––––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.

ANNONSE