Håndsmidde vietnamesiske kokkekniver

- De håndsmidde knivene vi tilbyr, produseres i Vietnam. De er ikke av rustfritt stål, men er laget av karbonstål, forteller Martin Lindgren.
- Karbonstål er en fellesbetegnelse for stål som har et høyere karboninnhold enn rustfritt stål. Det er lett å herde og lett å forme, og var det man benyttet til kutte- og skjæreredskaper før rustfritt stål ble tilgjengelig. Det er noe av grunnen til at mange ønsker seg kniver av karbonstål, sier Lindgren.
God som ny etter sliping
- Får du et hakk i en dyr japansk kokkekniv av rustfritt stål, er den i praksis ødelagt. Får du det i en kniv av karbonstål, så kan du slipe det ned og kniven er så god om ny.
- Er det vanskelig å slipe disse knivene?
- På ingen måte. Fordi de er mykere i stålet, er de enklere å slipe ned enn kniver som er produsert av hardere stål.
Bør oljes ukentlig
- Er det spesielle ting man må tenke på når det gjelder vedlikehold av disse knivene?
- Knivene bør tørkes godt av etter bruk. Det er også fornuftig å tørke over knivene med matolje en gang i uken, sier Martin Lindgren.
Du finner mer informasjon om disse knivene på knivskarpt.no