Bekkjarvik Gjestgiveri har lansert sail-away

Det sagnomsuste gjestgiveriet i Bekkjarvik, med Bocuse d'Or-vinner Ørjan og bror Arnt Johannessen på kjøkkenet, har åpnet for lunsj og sail-away.

Sail-away er like enkelt som det er genialt; ta-med-mat myntet på båtfolk. Og når YR melder strålende sol på knallblå himmel, og kun svak vind fra sør over Bekkjarviksundet, er det god grunn til å la seg friste til en båttur.

Har du først falt for fristelsen, bør du altså holde baugen mot Bekkjarvik. Sail-away-menyen på gjestgiveriet lover både blåskjell og annen sjømat, pluss en og annen kjøttrett. Vil du spise på land, holder både uteservering og terrasse åpent fra klokken 13.00 fredag, lørdag og søndag – med to meter mellom hvert bord.

Tips: Det kan lønne seg å bestille plass. Bordbestillinger og lykkeønskninger begynte å tikke inn straks åpningen ble kjent på Facebook.

Hjernemyldring

– Nei, sail-away har vi aldri prøvd før, humrer Asta Johannessen, daglig leder for etablissementet.

– Det var en idé som dukket opp da familien hadde hjernemyldring. Vi må bruke alle muligheter til å redde bedriften, og få de ansatte tilbake på jobb. Som for alle serveringssteder, er det viktig for oss å holde på kundegrunnlaget.

– Så nå har vi allerede et par kokker og en lærling tilbake på kjøkkenet!

Take-away finner nye kunder

Take-away – eller ta-med-mat – er nytt for Bekkjarvik Gjestgiveri, som for så mange andre i bransjen.

– Vi startet med take-away i uken før påske, fortsetter Johannessen.

– Og jeg må si at mottagelsen har vært over all forventning. Vi er veldig fornøyde med at lokalbefolkningen bruker oss på denne måten. Dessuten har det skaffet oss helt nye kunder, som vi håper blir gjester når vi åpner dørene igjen. Så take-away har nok kommet for å bli; selv når vi er tilbake til ordinær drift.

Prøvestart på normalitet

I mai vil gjestgiveriet forsøke å ta neste skritt tilbake til normaltilstanden.

– Vi planlegger å åpne for vanlig drift i helgene fra 1. mai, opplyser Asta Johannessen.

– Og så håper vi på masse norske gjester i hele sommer. Vi har allerede fått bestillinger for juli og august. Slikt gjør dagen gladere!

Les også om disse serveringsbedriftene som gjør det beste ut av koronasituasjonen:

Bakeriet Café og Catering hev seg rundt og tenkte nytt: – Hjemlevering har tatt helt av

Michelin-restaurant Bare i Bergen åpner igjen: – Skal bli deilig å komme i gang igjen. Gjestene er positive, og det er vi også

Norwegian Experience har kjøpt Ryfylke Fjordhotell: – Dette er ikke tiden for å grave seg ned

Smak & Behag med vinnerkonsept: – Grillkassa gikk rett hjem

Kafé Jærbuen med komlesuksess: – Det er viktig at man tar tak i det man kan gjøre noe med

Una Solsiden tester takeaway: – Det blir spennende dette. Vi må jo ha noe å gjøre

ANNONSE