Michelin-restaurant åpner dørene i vestlandshovedstaden

+
– Med fullt fokus på myndighetenes retningslinjer tror jeg at dette kommer til å bli bra, både for gjester og spisested, sier Morten Tungesvik.

– Skal bli deilig å komme i gang igjen. Gjestene er positive, og det er vi også, sier medgründer og medeier av Bare Restaurant, Morten Tungesvik, til SMAKmagasinet.

Den 17. februar skjedde det noe stort i det kulinariske miljøet i byen mellom de syv fjell. Bergens første Michelin-stjerne ble høstet av teamet bak Bare Restaurant på Bergen Børs Hotell.

Forventningene var store, og bordbestillingene økte proporsjonalt med at nyheten spredte seg. Så kom et virus og spente bein på hele bransjen. I stedet for matservering ble det stengte dører. Men til helgen åpner dørene igjen!

Gjestene gleder seg

– Vi kontaktet spisegjestene som hadde bestillinger inne fra før stengningen. De aller fleste vil komme på middag, og gleder seg til å oppleve stjernekjøkkenet vårt, forteller en fornøyd Morten Tungesvik over telefon, på vei til møte for å forberede helgens gjenåpning.

– Vi er så heldige at vi har lokaler og et konsept som passer til de nye retningslinjene. Vi har to saler og god plass mellom hvert bord. Skulle det knipe, kan vi sikkert også åpne baren for spisegjester. Men selv om vi har plass nok, kommer vi til å begrense gjesteantallet. Det passer også med idéen bak restauranten.
Fra neste uke er planen å holde åpent som vanlig; fra onsdag til lørdag.

To restauranter

Bare Restaurant er en av to søsterrestauranter under paraplyen Bare Bergenske. Den andre søsteren, Bare Vestland, vil fortsatt holde stengt.

Optimisme

Selv om ting sakte men sikkert går i riktig retning igjen, er Tungesvik enig med bransjekolleger i at verden vil se annerledes ut i tiden etter pandemien.

– Vi må nok alle være forberedt på omstilling. Vi må kanskje gjøre ting på andre måter enn det vi har vært vant til. Men jeg tror også at det blir enda viktigere for gjestene å støtte opp om lokale serveringssteder, som igjen vil satse enda sterkere på lokale leverandører. Og det er jo gode ting.

– Jeg tror at folk nå har kommet over den verste frykten. Og mange savner restaurantopplevelsen. Med fullt fokus på myndighetenes retningslinjer tror jeg at dette kommer til å bli bra, både for gjest og spisested, avslutter Morten Tungesvik.

Les også om disse serveringsbedriftene i koronatider:

Bekkjarvik Gjestgiveri med sail-away: – Vi må bruke alle muligheter til å redde bedriften og få de ansatte tilbake på jobb 

Norwegian Experience har kjøpt Ryfylke Fjordhotell: – Dette er ikke tiden for å grave seg ned

Smak & Behag med vinnerkonsept: – Grillkassa gikk rett hjem

Kafé Jærbuen med komlesuksess: – Det er viktig at man tar tak i det man kan gjøre noe med

Una Solsiden tester takeaway: – Det blir spennende dette. Vi må jo ha noe å gjøre

ANNONSE