Aron Espeland tok gull i Nordic Young Chef
Lørdag 1. juni vant Aron Espeland kokkekonkurransen Nordic Young Chef, som ble arrangert på Island 30. mai til 2. juni. I Nordic Chef tok Kjell Patrick Ørmen Johnsen sølv.
Gullvinner Espeland jobber til daglig på Vaaghals i Oslo. Han begynte nylig på seniorkokkelandslaget, etter å ha vært på juniorkokkelandslaget.
Danmark kom på 2. plass, mens Island kom på 3. plass i Nordic Young Chef.
Lære litt nytt hver dag
Aron Espeland er for øvrig en av deltakerne i den nye konkurranen "Årets unge kokk 2019".
I forbindelse med Årets unge kokk har han uttalt følgende.
– Det viktigste for å utvikle faget er å inspirere og å være imøtekommende. Å møte nye kolleger, idémyldre, lære nye ting, få råd som gjør deg bedre, lære litt nytt hver dag. Ikke minst er det viktig å få videreført vår unike kunnskap og tradisjoner i Norge. Faget vårt er så utrolig stort og mulighetene er mange.
Sølv i Nordic Chef
I Nordic Chef tok landslagskokk Kjell Patrick Ørmen Johnsen sølv for Norge. Sverige tok gull og Finland bronse.
Sølv i Nordic Waiter
I servitørkonkurransen kom Norges representant, Kristoffer Aga, på sølvplass. Danmark tok gull, mens Finland tok bronse.
Norske kokker gratulerer
Norske kokker gratulerer tre gode kollegaer og flotte ambassadører for kokk- og servitørfaget, og gleder seg til å følge dem på vei mot nye mål.
Kristine Hartviksen gjenvalgt
På Island i helgen ble også Nordisk kongress avholdt. Kristine Hartviksen ble gjenvalgt som president i Nordics Chefs Associaton (NKF).
Konkurranseoppgaven
Disse råvarene måtte inngå i Nordic Chef og Nordic Young Chef:
- Sterling kveite, islandske kamskjell, islandsk trøffeltang og islandsk wasabi.
- Lammenakke, lammeskank og potet.
- Rabarbra, skyr, mørk sjokolade fra Callebaut og cocoa nibs.