Alchemist med stratosfæriske spiseopplevelser

Superkokken Rasmus Munk, som blant annet står bak den spektakulære michelinrestauranten Alcemist i København, skal nå servere gourmetmat i rommet.

Hvis du – for eksempel – får 5,4 millioner kroner igjen på skatten, så bør du kanskje spare pengene til neste år. For da kan du bruke dem på et seks timers gastronomisk eventyr på kanten av planeten. I 2025 legger nemlig den danske michelinkokk og opplevelseskreatør Rasmus Munk ut på sin banebrytende matreise til stratosfæren.

Neptune

Måltidsekstravagansen vil finne sted i romkapselen Neptune, bygget av det amerikanske selskapet Space Perspective. Neptune – som har plass til seks gjester i tillegg til mannskap og kokk – kommer til å stige rundt 30 kilometer til værs, fra et skip utenfor den amerikanske delstaten Floridas kyst.

Selve løftet skjer ved hjelp av en enorm, NASA-utviklet rom-ballong fylt med hydrogen. Når kapselen når «marsjhøyde» vil de seks spisegjester kunne nyte et spesielt godt måltid til akkompagnement av en like spesiell utsikt – nemlig synet av soloppgang over jordens krumning.

Pris per gjest starter på 3,5 millioner danske kroner, som i skrivende stund betyr 5,4 millioner norske. Og når måltidet er over vil kapselen synke ned igjen, og vil lande – på beste astronautvis – i havet.

Helhetlig alkymist

Det er ingen tilfeldighet at valget av kokk falt nettopp på Munk. Restauranten Alchemist tilbyr nemlig helhetlige og smått overjordiske spiseopplevelser allerede nå – i danskekongens by – med en spektakulær miks av vitenskap, kunst, teknologi og musikk – i symfoni med mat i verdensklasse.
– Jeg er dypt fascinert av rommet, og det var på en skoletur fra Randers til Planetariet i København at jeg for første gang opplevde følelsen av å bli forflyttet til en helt annen verden. Det ble senere en inspirasjon til å skape Alchemist-opplevelsen i og rundt en planetariumskuppel. Muligheten til å skape en stratosfærisk gastronomisk opplevelse sammen med verdens ledende eksperter innen vitenskap og design føles helt vilt og samtidig logisk, merkelig nok, forklarer Rasmus Munk.

Medarrangør for det hele er et annet amerikansk selskap, nemlig SpaceVIP – en rimelig eksklusiv reisearrangør med fullt fokus på romrelaterte opplevelser.

ANNONSE