Vinhuset AS rigger for videre vekst

– Vår ambisjon er å bli en av de tre største leverandørene innen salg av drikkevarer i Norge, og derfor gjør vi nå betydelige investeringer i teknologi og nye logistikkløsninger, sier administrerende direktør Stig W. Jørgensen i Vinhuset AS. – Som en del av dette vil vi flytte vår virksomhet i Oslo til et helt nytt lager i Vestby tilpasset våre vekstambisjoner.

Det nye lageret har en grunnflate på 17800 kvadratmeter og er over 3 ganger så stort som dagens lager i Oslo. Selskapets avdeling i Bergen fortsetter virksomheten som før.

27000 varelinjer

– Vinhuset ble etablert i 1996 og er en del av ASKO og NorgesGruppen ASA. Selskapet er markedsleder på engrossalg av vin og brennevin til det norske HoReCa-markedet. Vi tilbyr 27 000 varelinjer og leverer i dag til 1500 kunder i HoReCa-markedet, forteller Jørgensen. – Vi samarbeider med mer enn 300 importører og produsenter og i tillegg til HoReCa-markedet leverer selskapet også til 330 Vinmonopol-utsalg. For å løse dette på en god og effektiv måte er selskapet inndelt i to avdelinger. Den ene arbeider med Vinmonopolet og salg til grossister. Den andre har fokus på kjedegrupperinger og enkeltstående kunder i serveringsmarkedet.

– Hvorfor Vestby?
– Målet med flyttingen til Vestby er å øke effektivitet, kvalitet og servicegrad, fokusere enda sterkere på konkrete miljøtiltak og styrke selskapets konkurransekraft. Bl.a. fordi lokaliseringen i Vestby gir nærhet til samarbeidspartnere som ASKO og Vinmonopolet sin netthandelsdistribusjon og tilgang på logistikktjenester fra andre tredjepartslogistikktilbydere. Vestby har også en strategisk beliggenhet med nærhet til områdene rundt Oslofjorden og til transportruter fra Europa, sier Jørgensen.

– Hva blir kapasiteten til det nye lageret?
– Det nye lageret kan ta inntil 10 millioner flasker. Vi får også et eget svalerom for 92 000 flasker som sikrer optimal kvalitet. Lageret bygges av NREP Logicenters og blir spesialtilpasset vårt behov – også i forhold til å nå våre bærekraftmål. Det får sertifiseringen BREEAM Very Good – Energiklasse A, forteller Jørgensen. – Bygget blir varmet opp av fjernvarme og har et 350 KWP solcellanlegg på taket. Dette anlegget er bl.a. med på å levere strøm til en ladestasjon for elektriske trucker og lastebiler.

–––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.