DraughtMaster Flex: Enkelt system for servering av fatøl

+
- Det er både tekniske og økonomiske fordeler med DraughtMaster Flex, fremhever KAM Andreas Holter-Schmoecker i Ringnes.

- DraughtMaster Flex er en svært god løsning for mindre serveringssteder som ønsker å kunne tilby sine kunder fatøl - med alle mulighetene til mersalg som ligger i det, sier KAM Andreas Holter-Schmoecker i Ringnes.

- En del serveringssteder har ikke hatt muligheten til å servere fatøl fordi de ikke har hatt nok volum for å få nødvendig rullering. De gamle stålfatene hadde bare 5 dagers holdbarhet etter den første ølen var tappet. Med dette nye patenterte tappesystemet fra Carlsberg Group, er holdbarheten på KEGen hele 30 dager etter åpning.

Store muligheter

- Det er både tekniske og økonomiske fordeler med DraughtMaster Flex. For å ta det siste først: Hele 65 % av konsumentene foretrekker øl på tap. Fatøl vil derfor være et viktig supplement til en god ølmeny. Vi ser også at mange har et høyere gjenkjøp av øl på tap i forhold til øl på flaske. Selvfølgelig finnes det mye godt spesialøl på flaske, og det vil fortsatt være et viktig produkt. Det er jo ikke slik at det ene erstatter det andre. Poenget er at man enkelt kan utvide tilbudet med fatøl, ikke minst i sommersesongen hvor mange kunder etterspør dette, fremhever Andreas.
- Samtidig er det også knyttet en rekke tekniske fordeler til systemet, sier On Trade Technical Systems & Asset Manager, Patrick Ween.
- Det er et svært enkelt system å håndtere. Det kreves ingen rens av anlegget fordi hver enkelt KEG har egen slange, og du har lang holdbarhet på KEG - hele 30 dager etter åpning. Den er for øvrig av plast og resirkulerbar og også mye lettere enn de gamle stålfatene, understreker Patrick.
Det gjør også returen enklere. Den tomme beholderen «snurper» seg sammen, og hentes av Infinitum som sørger for at plasten resirkuleres og brukes på nytt. Det gis også pant på emballasjen.

Portabelt

- En annen detalj med systemet som det er verd å merke seg, er at det er portabelt og enkelt å flytte. Er det fint vær og mennesker på uteserveringen, er det bare å kjøre det ut! Vil du flytte det til et rom hvor det er et spesielt arrangement, er det bare å trille det inn. Derfor er dette også en utmerket løsning for ulike typer eventer – både ute og inne.
- Hvilke øl-varianter er tilgjengelig med DraughtMaster Flex?
- Vi har i dag følgende varianter tilgjengelig gjennom ASKO:
* Carlsberg Pils
*Ringnes Pils
* 1664 Kronenbourg Blanc
* Dahls Pils
* Nordlandspils

- I den sammenheng vil jeg gjerne understreke at det er enkelt å bytte mellom ulike varelinjer på tappetårnet fordi det ikke kreves rens av anlegget. Du tørker selvfølgelig av utvendig, men innvendig er det bare å koble på fordi hvert fat har sin egen slange, sier Andreas.
- Dette er ganske sikkert interessant for flere serveringssteder. Hva gjør man om man ønsker å tilby friskt fatøl med dette systemet i sommer?
- Da kan man ta kontakt med sin lokale ASKO- eller Ringnes-representant. De hjelper til med å ordne utlån av disk og tappesystem, sier Andreas Holter-Schmoecker.

 

 

 

ANNONSE