Mattilsynet med nyttig oppdatering: Viktig å huske på ved takeaway og catering

Som følge av koronautbruddet har takeaway og catering blitt den nye hverdagen for serveringsbransjen. Mattilsynet har gode tips til dere dette gjelder.

La oss begynne med det formelle. Hvis serveringsstedet ditt er registrert som kafé eller restaurant, står du fritt til å både tilby takeaway og å nytte hjemkjøringstjenester som Just Eat og Foodora. Hvis du derimot besørger hjemkjøringen selv, må du huske å legge catering til registreringen din hos Mattilsynet.

Les også: God kjøkkenhygiene er viktige enn noen gang

Riktig emballasje

Når mat skal transporteres, er emballasjen – eller matkontaktmaterialet – uhyre viktig. Maten skal ikke kunne forurenses under transport. Det betyr ikke bare at emballasjen skal hindre fremmedlegemer fra å komme i kontakt med matvarene; det betyr også at emballasjen i seg selv må være laget for mattransport. Dette fordi emballasjen ikke skal inneholde stoffer som kan overføres til maten.

Husk også at kunden skal ha skriftlig informasjon om eventuelle allergener i maten som leveres.

Les også: Una Pizzeria e Bar i Trondheim tester takeaway

Hvis du kjører maten ut selv

Hvis det er serveringsstedet ditt som skal ta hånd om utkjøringen av mat, står serveringsstedet selv ansvarlig for at maten holder riktig temperatur hele veien frem til kunden. Varmebagger og termokasser er blant stikkordene her. Husk også at renhold av bil blir viktigere enn noen gang.

– Det ikke er noe som tyder på at viruset smitter via mat. Alle virksomheter må følge de generelle hygienerådene som til enhver tid gjelder ved produksjon og servering av mat.

– Husk også egne regler og anbefalinger fra helsemyndighetene om personer som mistenker at de er syke eller har fått påvist smitte, presiserer Karina Kaupang, direktør avdeling mat hos Mattilsynet, til SMAKmagasinet.

Les også: Regjeringen med viktig kompensasjonsordning for bedrifter

ANNONSE