Zawai er norgesmester i sunn fastfood 2019

Zawai på Briskeby i Oslo er vinner av årets konkurranse, med sin Zawaiian Classic. Marinert rå laks, salat, mango agurk, syltet rødløk, vårløk, chilimajones, sesamfrø og wasabinøtter.

Kunden kan velge ris, fullkornsris eller salat som base til retten, og retten kan tilpasses etter eget ønske.

– Her nærmer vi oss restaurantstandard, sa jurymedlem og kokk Bård Greni.

Lettere å velge sunnere

Målet med konkurransen er å sette søkelyset på det som tilbys til folk i farta slik at det blir lettere å velge sunnere. Stadig flere spiser mat underveis, og mange forbrukere ønsker sunnere alternativer. Det er stadig flere utsalgssteder som velger å ta hensyn til dette, og som utvider sitt produkttilbud med sunne og gode alternativ.

Kriteriene for å delta i konkurransen er at retten må inneholde minst 100 gram frukt eller grønnsaker, og ellers være i tråd med kostrådene.

Tett i toppen

– Det var tett i toppen, men de tre toppfinalistene utmerket seg gjennom et meget høyt nivå på maten som de serverer sine gjester. Vi gleder oss over å se at trenden er at stadig flere ønsker å tilby sine kunder et sundt og godt alternativ, sa Toril Gulbrandsen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt i forbindelse med prisutdelingen.

Det har vært god variasjon i utsalgssteder i år, og engasjementet var stort. Blant årets deltagere finner vi ferger, bensinstasjoner, streetfoodutsalg, utsalgssteder på flyplasser, kroer, festivaler og gatekjøkken. De har alle bidratt til at kundene har fått mulighet til å ta sunnere og bedre valg.

2. plass til Haven på Gardermoen

På andreplass finner vi Haven på Oslo Lufthavn Gardermoen, med sin Smoothie bowl.

Retten var pen å se på, smakte godt og mettet godt. Dette var en frokost som virkelig forbereder deg på en god reise, het det i juryens begrunnelse.

3. plass til Pink Fish i Grensen

Tredjeplassen gikk til Pink Fish i Grensen, Oslo, som hadde meldt på sin American Poke.

Det var en mettende og delikat rett, med gode smaker, mente juryen.

Ferske, flotte råvarer hos vinneren

På toppen troner Zawai med sin Zawaiian Classic poke bowl med ferske flotte råvarer, delikat presentert og med muligheten for å velge fullkornris. Zawai presenterte også retten på en forbilledlig måte, og kunne tilby liten eller stor porsjon.

Dette er en flott og verdig vinner som virkelig bidrar til å vise frem at fastfood både kan være sunt, delikat og smakfullt.

– Dette smakte så godt at jeg kunne ha laget det selv, avsluttet kokken Bård Greni da han overrakte førsteprisen.

Zawai har virkelig gått inn for å fremme retten sin i konkurranseperioden.

– Vi har fokus på at fastfood ikke skal trenge å være junkfood. I våre retter ser man derfor innslag av fisk, frukt og grønt gjennom hele menyen. Kunden har også mulighet til å komponere sin egen rett for å tilpasse sine allergener og preferanser. Vi har markedsført vår rett med innlegg og stories på Instagram og Facebook med emneknaggen #sunnfastfood. Både ved å nå ut til våre over 2.000 følgere og ved å promotere innleggene på Facebook og Instagram for å nå ut til nye kunder. Vi har også brukt tv og plakater i lokalet for å tiltrekke forbigående kunder. Vi har også tilbudt nye kunder en 20 % førstegangs kjøpsrabatt ved kjøp gjennom vår app.

NM i sunn fastfood for 6. gang

Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) arrangerte NM i sunn fastfood for sjette året på rad, og ser en tydelig trend. Det blir stadig flere utsalgsteder som ønsker å tilby sunnere alternativer, så denne konkurransen har kommet for å bli.

Alle som serverer mat til folk i farten kunne delta.

ANNONSE