50 prosent økologisk i Buskerud innen nyttår

+
For å nå målet om 50 prosent økologisk uten å måtte øke budsjettene, må flere kantiner tenke helt nytt.

I løpet av 2019 skal halvparten av all mat servert i fylkeskommunale kantiner i Buskerud være økologisk.

Fylkespolitikerne i Buskerud har gjort ord til handling, og bestemt at alle kantiner i fylkeskommunen skal servere minst 50 prosent økologiske produkter, innen året er omme. Tre kantiner – kantinene på de videregående skolene på Kongsberg og på Eiker, samt kantinen i selve fylkeshuset i Drammen – har vært piloter i prosjektet.

Nye måter å tenke mat på

For å nå målet om 50 prosent økologisk uten å måtte øke budsjettene, må flere kantiner tenke helt nytt. Menyer må legges om, og matlagingsrutiner må endres. Derfor tilbyr fylkeskommunen kompetanseheving og kursing, helt gratis.

Kantinene i Buskerud fylkeskommune drives både i offentlig og privat regi. De nye kravene vil gjelde begge kategorier. Det betyr at lønnsomhet må legges til grunn fra dag en.

ANNONSE