Sett Scrocchiarella på menyen

– Ikke hørt om Scrocchiarella, sier du? Da bør du absolutt se nærmere på dette helt spesielle steinovnsbakte italienske brødet. Det er utrolig smakfullt og luftig, har en sprø og god skorpe, og er svært anvendelig i mange sammenhenger.

Dette brødet er laget på surdeig eller «lievito madre» som det heter på italiensk, forklarer daglig leder i My Bakery, Harald Alveid.

– Direkte oversatt betyr dette morgjær, og gjæren i Scrocchiarellaen lages av en surdeigsstamme som er hele 120 år gammel.

Passer til det meste

– Vi leverer i dag fem varianter av dette produktet. Det er utrolig enkelt å håndtere. Det er bare å sette inn i ovnen på 260 grader i forvarmet ovn. Etter fire minutter er det ferdig! Da har du et fantastisk godt brød som du kan bruke til sandwich, sharing-platter eller som tilbehør til for eksempel suppe, sier salgssjef Lars Finstad.

– Det er også et brød som holder seg godt i disken. Den gode kvaliteten varer i inntil seks timer etter tilberedning.

God struktur

– Det brukes italiensk Tipo 00-mel, et ekstra fint hvetemel, i produksjonen av Scrocchiarella. Dette spesielle melet bidrar til å gi en myk og god struktur inne i brødet, og en sprø skorpe på utsiden. Du hører at det er sprøtt når du skjærer det opp, forteller Harald.

– I produksjonen benyttes det også en spesiell extra virgin olivenolje som lages av tre typer oliven; Nocellara, Biancolilla og Ogliarola. Dette gir en meget god og mild olje som ikke setter for mye smak på brødet, supplerer Lars.

Håndlaget

– Brødene leveres frosne, er enkle å håndtere og krever et minimum av bearbeiding før du har et utmerket resultat. Men selve produksjonen på fabrikken er tidkrevende. Det tar mer enn 30 timer å bake brødet, forteller Harald.

– For øvrig er det verd å merke seg at hvert eneste brød er håndlaget.

Gode tilbakemeldinger

– Vi har presentert Scrocchiarella på en del messer, og responsen har vært overveldende, forteller Lars.

– Det gir enkelt sagt en veldig god smaksopplevelse. Mange ser nok også at dette er anvendelig i mange sammenhenger, og gir gode muligheter til å lage spennende menyinnslag. For flere betyr det også mye at den raske tilberedningstiden gjør det mulig å tilby ferskt brødmat på et minimum av tid, fremhever Lars Finstad og Harald Alveid.

Se hvordan Scrocchiarella kan tilberedes som en sharing-platter i denne videoen.