Hva med en plantefisk?

+
Dette er tunfisk fanget i havet, men nå kan du altså få tunfisk som ikke er tunfisk. "Tunfisken" er laget av planter, men ser ut som helt vanlig tunfisk.

Visste du at for hvert tiende kilo kjøtt vi mennesker inntar, kommer fire av dem fra havet? Eller fra et oppdrettsanlegg? Men: Havet sliter med overfiske, og veganere ønsker et etisk alternativ. Frykt ikke; alternativet er her.

Britiske Good Catch har nemlig kommet opp med tunfisk, helt uten fisk! Perfekt til salater, ifølge Good Catch. Snart kommer også fiskefrie fiskeslidere og -burgere. En fin miks av blant annet bønner, linser, soya og erter skal gjøre susen, ifølge produsenten. Litt sjøgress hører også med.

Alternativ til både tunfisk, laks og ål

Over dammen, i Amerika, jobber Ocean Hugger Foods med lignende ideer. Her var det mesterkokk James Corwell som etter en studietur til Japan, der han med selvsyn bevitnet det enorme tunfiskforbruket, forsto at noe måtte gjøres, siden rovfisk som tunfisk snart kan være utryddet.

Løsningen ble altså Ocean Hugger Foods. Deres «Ahimi» er «rå tunfisk», laget av planter, skal passe perfekt til sashimien. Ocean Hugger jobber også med alternativer til både laks og ål. 

ANNONSE