ASKO Øst arrangerte Oumph!–workshop

– Vegantrenden er sterk, og det er helt klart en stor interesse for produkter som kan passe inn i denne kategorien, sier storkundeansvarlig Jimmy Alfven hos ASKO Øst som sammen med markedskonsulent Annette Huth nylig inviterte til en workshop med Oumph! på agendaen.

– Oumph! er et proteinkonsentrat av soyabønner. Konsentratet gjennomgår en behandling som ved hjelp av varme og trykk gir produktet en fiberaktig struktur. Det har god smak og konsistens, og kan erstatte kylling, svin eller storfekjøtt i mange retter, sier country manager Odd Strand.

Bærekraftig alternativ

– Det er viktig å få frem at dette er et godt og bærekraftig alternativ. Å begrense kjøttinntaket er viktig, både av hensyn til helsen og miljøet. For vår egen helse er det bra å øke inntaket av plantebasert kost. Også i et bærekrafts-perspektiv er det nødvendig at vi ser på hva som skal til for å brødfø en stadig økende befolkning. Vi vil etter hvert vil få utfordringer med å skaffe nok protein om vi ikke øker andelen av plantebasert protein i kostholdet vårt, fremhever Odd Strand.

– Samtidig vil jeg fremheve at dette ikke er en kjøtterstatning. For det første er det et dårlig uttrykk, og for det andre er det heller ikke dekkende. Oumph! står godt på egne ben, både i forhold til smak og konsistens. Jeg vil heller si at dette er et spennende nytt produkt som gjør det enklere å ta noen sunne, veloverveide valg.

Innspill

– Grunnen til at vi har invitert til workshop med Oumph! som tema, er at vi ser en økende etterspørsel etter denne typen produkter. Vi har derfor valgt å invitere flere leverandører og samarbeidspartnere for å se hva vi kan gjøre ut Oumph! i ulike sammenhenger, som kantine og på buffeter, sier Alfven.

– Her er det mange muligheter! Det ønsker vi å få innspill på under denne workshopen. Her er det jo mange dyktige kjøkkenfolk med mye kompetanse. Vi har også fått Fredrik Kæmpenberg fra Oumph! til å kokkelere litt med noen av de variantene vi nå har inne i ASKOs sortiment.

Muligheter

– Alle produktene kan både stekes, kokes, grilles og friteres. Det eneste som setter grenser er kreativiteten, fremhever Fredrik Kæmpenberg.

– Vi har fått veldig mange positive tilbakemeldinger på produktene fra svenske restauranter og kantiner som benytter produktene, og jeg tror også mange norske serveringssteder vil ha stor suksess med å sette Oumph! på menyen.

ANNONSE