ASKO Hedmark inviterte lærlinger til KIT-akademiet

I samarbeid med KIT-akademiet inviterte ASKO HEDMARK 26 lærlinger til en spennende fagsamling i Oslo hvor blant annet daglig leder i Norske Kokkers Landsforening, Espen Wasenius, fortalte om det arbeidet NKL gjør. Lærlingene fikk også en innføring i det tilbudet KIT-akademiet representerer, og de fikk høre om det arbeidet ASKO Servering gjør for å bidra til økt rekruttering innenfor restaurant- og matfag. Et annet populært innslag på fagsamlingen, var møtet med Christer Rødseth.

– For NKL er det viktig å gi god informasjon til kokkelærlingene om hva NKL er og hva kokkefaget kan by på. Mange kjenner til Kokkelandslagene og NKLs rolle i den sammenheng og det er positivt, men det er også viktig for oss å få frem at vi har mange aldersrelaterte tiltak som er spesielt rettet mot yngre – for eksempel Young Chefs, Kokke-campus, Tine Matcup og ASKO Servering Norgescup. Vårt mål er å fremme norsk matkultur, det norske kjøkken og kokkefaget. Vi ønsker å være kokkenes fremste møteplass, og med det et godt sted for å utvikle gode relasjoner gjennom å bygge faglige nettverk, forteller Espen Wasenius. – En annen viktig oppgave for foreningen er å være høringsorgan for læreplaner og bransjerelaterte saker. For oss er det viktig å bidra til kokkefagets anseelse, slik at rekrutteringen til dette spennende faget kan styrkes. I den sammenheng er det viktig for meg å understreke at foreningen er opptatt av å ha et balansert tilbud som kan passe alle medlemmene, enten man er nyutdannet kokk eller har mange års erfaring.

– Hvilken betydning mener du NKLs samarbeidspartnere har for rekrutteringsarbeidet?

– Våre samarbeidspartneres engasjement er superviktig! Med mange av samarbeidspartnerne har vi fellesprosjekter som betyr mye. ASKO Servering Norgescup er et godt eksempel på dette. I tillegg har samarbeidspartnerne egne aktiviteter som bidrar til promotering av kokkefaget. Jeg er glad for at samarbeidspartnerne våre bidrar til å løfte frem NKL og det vi står for, og i den sammenheng er det fint å se at mange er flinke til å bruke dette i sin kommunikasjon på sosiale media. Det håper jeg vi vil se enda mer av i fremtiden, sier Espen Wasenius.

Kokkemøte og cupping

Praten med Christer Rødseth og Gunnar Hvarnes inspirerte, det er alltid fint å se hva dyktige kokker får til på kjøkkenet. Ved siden av dette ble det også tid til et lite cuppingkurs i regi av Joh. Johannson Kaffe. Det var med andre ord et innholdsrikt og variert program som møtte lærlingene fra Hedmark denne dagen. Konklusjonen er at det er veldig nyttig for de som er under utdanning å få en følelse med hva faget dreier seg om og informasjon om alle de spennende mulighetene som kokkefaget byr på.

– Dette var en annerledes dag som ganske sikkert var inspirerende for lærlingene vi hadde med oss, sier markedssjef Geir Kjærstad i ASKO HEDMARK. – Mitt inntrykk er at de fikk et godt innblikk i hva bransjen dreier seg om. Det var helt klart nyttig å høre om det arbeidet Norske Kokkers Landsforening gjør, og kokketeateret var en opplevelse for alle som var til stede, sier Kjærstad.

–––––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.

ANNONSE