Snart klart for Årets Kokk og Årets unge kokk!

Mandag 18. september arrangeres konkurransene Årets Kokk og Årets unge kokk i Stavanger Konserthus. Som de fleste vet vil vinneren av Årets kokk bli Norges kandidat til Bocuse d’Or Europa 2024. Neste år arrangeres denne prestisjefylte konkurransen i Trondheim!

Konkurransen i Trondheim er igjen arenaen for å sikre seg en plass til Bocuse d’Or Verdensfinale i 2025 for alle europeiske land. Disse konkurransene vil ganske sikkert samle fullt hus, men det vil likevel bli anledning til å få med seg hele konkurransen for alle via streaming.

Følg arrangementet via streaming på nordicfoodlive.no.

Følgende lag deltar på Årets Kokk i Stavanger:

  • Kandidat: Aleksander Løkkeberg Vartdal, 28 år, fra Oslo. Matfaglig konsulent og kreativ utvikler i Thon Hotels.
    Commis: Johanna Magdeli Pettersson Utvær, 23 år, fra Barmen i Sogn og Fjordane. Arbeidssted: Kokk hos Hot Shop
    Coach: Tim Alexander Ekblad, 31 år, fra Götaland. Arbeidssted: Konsernkjøkkensjef R.E.N. Group.
  • Kandidat: Aron Espeland, 27 år, fra Bryne. Sous-chef Brasserie France.
    Commis: Trym Karlsen, 21 år, fra Sørumsand. Arbeidssted: Kulinarisk Akademi.
    Coach: Tonje Torvanger, 29 år, fra Sogndal. Arbeidssted: Sous-chef på Statholdergaarden.
  • Kandidat: Håkon Solbakk, 31, fra Nærøysteine i Nord-Trøndelag. Head chef på Speilsalen.
    Commis: Melina Wang Brekke, 25 år, fra Trondheim. Arbeidssted: Kokk, Punk Royal, Stockholm.
    Coach: Live Krangnes Edvardsen, 25 år fra Surnadal på Nordmøre. Arbeidssted: Kjøkkensjef på Credo i Trondheim.
  • Kandidat: Håvard Werkland, 29 år, fra Kyrksæterøra i Heim kommune. Assisterende kjøkkensjef på Speilsalen i Trondheim.
    Commis: Leon Haarberg Nilsen, 22 år, fra Trondheim. Arbeidssted: Matfaglig konsulent for Thon Hotels.
    Coach: Lisbeth Wollum Størvold, 42 år fra Oppdal/Sunndalen. Arbeidssted: Kjøkkensjef hos Søstrene Karlsen i Trondheim.
  • Kandidat: Runa Ailin Kvendseth, 26 år, fra Ekeberg i Oslo. Sous-chef ved restaurant Söl i Stavanger.
    Commis: Tonje Svee fra Trondheim, 22 år, fra Trondheim. Arbeidssted: Kokk Credo i Trondheim.
    Coach: Tony Allene, 25 år fra Arendal. Arbeidssted: Kjøkkensjef Frantzén gruppen.

Rødt Fe og kveite

En av hovedråvarene i konkurransen blir Norsk Rødt Fe. Konkurransedeltakerne skal bruke høyrygg, bogstek, margbein og meieriprodukter. Av grønnsaker skal det være Gydas jordepler, burgunderkål og historiske agurker. En spennende utfordring i konkurransen er å innarbeide smaksprofilen i tradisjonsrik norsk akevitt i et av garnityrene som passer matkonseptet man har valgt.

Når det gjelder tallerkenserveringen er det i år Sterlingskveite som hovedråvare. Det skal serveres tre unike retter på ett brett. Hovedråvaren skal kombineres med kråkebolle, flatøsters eller blåskjell, samt historiske agurker og meierismør.

Årets unge kokk

Rekrutteringskonkurransen Årets unge kokk arrangeres på morgenen samme dag som Årets kokk. Årets unge kokk ble etablert som en læringsarena for å trene frem mot deltakelse i Årets kokk, som er den nasjonale kvalifiseringskonkurransen til Bocuse d’Or. Dette er lagene som stiller i konkurransen:

  • Team Sundset
    Kandidat: Eli Anne Rosvold Sundset, 23 år, fra Leksvik i Indre Fosen. Kokk, To Rom og Kjøkken.
    Commis: Ivar Follinglo Moe, 19 år, fra Tyholt i Trondheim. Arbeidssted: Lærling, Fagn.
  • Coach: Andreas Sørlie Trøjgaard, 28 år, født i Danmark, oppvokst i Trondheim. Arbeidssted: Kjøkkensjef, To Rom og Kjøkken.
  • Team PHS
    Kandidat: Petter Harbo Soma, 22 år, fra Sandnes. Kokk, Tango.
    Commis: Madelen Kvame, 18 år, oppvokst på Hjelmeland. Arbeidssted: Lærling, Tango.
    Coach: Even Sørum, 25 år, oppvokst i Valdres. Arbeidssted: Sous-chef, Centropa.
  • Team Mymint
    Kandidat: Siriyaporn Rithisirikrerg, 24 år, vokst opp på Strønstad i Vesterålen. Kokk, Thon hotel Lofoten/Svolvær.
    Commis: Mats Eriksen Holmsen, 19 år, fra Eidsvoll verk. Arbeidssted: Kokkelærling, Michaels Oslo.
    Coach: Tore Stalsberg, 36 år. Født og oppvokst i Åsmarka, bor i Haugesund. Arbeidssted: Kreativ sjef, Level Mathuset.
  • Team Hornslien
    Kandidat: John Sebastian Hornslien, 24 år, fra Oslo. Kokk, Hotel Bristol.
    Commis: Hanna Korvald, 19 år. Arbeidssted: Kokkelærling, Spiseriet.
    Coach: Niklas Johnsen, 31 år, født i Sverige, bor i Oslo. Arbeidssted: Kjøkkensjef, Hotel Bristol.

–––––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.

ANNONSE