Nå har Vesterålen også fått Du Verden

Med dyktige kokker og et internasjonalt mannskap har daglig leder Patricia Leite (33) fra Portugal stor tro på å lykkes.

Restauranten åpnet 20. november i lokalene til tidligere restaurant Ekspedisjonen i Blåbrygga på Sortland, en veldig populær spiseplass med utsøkt mat. Med beliggenhet helt nede ved havet i sentrum og utsikt til mange vakre fjell, er dette et yndet sted. Her kan man sitte og nyte et godt måltid eller ta en kaffe med hjembakt kake til.

Kjempeglade kunder

– Kundene er kjempeglade for at Du Verden har åpnet her på Sortland da den populære Ekspedisjonen ble lagt ned tidligere i høst, sier Leite.
Hun arbeidet tidligere som restaurantsjef der, og setter stor pris på den muligheten hun nå har fått til å lede en helt ny restaurant. 

Du verden Sortland er etablert av eier og franchiseeier for Du verden-kjeden i Norge, Alf Mangor Johannessen og eierne av Blåbrygga, driftsselskapet Elligsen AS med Geir Abel Ellingsen i spissen. Johannessen er også eier av AMJ-gruppen, som blant annet har rettighetene til Burger King og Peppes Pizza i Nord-Norge.

Ansatte fra 10 land

Du Verden Sortland på Sortland har 15 ansatte fra 10 forskjellige land og holder åpent alle ukedagene.
– Da er også deltidsstillinger medregnet, vi har ansatte fra Norge, England, Frankrike, Syria, Etiopia, Estland, Tsjekkia, Slovakia, USA og Portugal, og sju av våre ansatte arbeidet også i den forrige restauranten, sier Leite.
– Vi merker godt at de tidligere kundene er glade for flere av oss ansatte er med videre, dette tror jeg er en klar fordel, smiler Leite.

All mat laget fra grunnen av

Markedet på Sortland og i Vesterålen har hun veldig god tro på, det er stadig økende turisme og lokalbefolkningen både fra Sortland og nabokommuene er glad i å gå ut å spise. I løpet av disse første ukene etter åpningen har de fått mange gode tilbakemeldinger på menyen. Alt lages fra grunnen av på Du verden-kjøkkenet. Eget kakebord med selvbakte kaker hører selvsagt også med.

– Det er travle dager, men veldig artig, sier kjøkkensjef Gerli Remmelgas fra Estland.

Signaturretten til Du Verden på Sortland er grillet tørrfisk med jordskokkpure, erter, bacon og stekte poteter. Men også andre fiskeretter og kjøttretter er populære, de har laget sin egen lille pizzameny.
– Også pizzaen er laget helt fra grunnen av, det er viktig for oss, sier Remmelgas.

I disse dager har de det supertravelt, med både julemeny og a la carte-meny.
– Ja, vi må nok vente litt til utpå nyåret med å utvikle nye, spennende retter, men det skal vi absolutt gjøre, smiler Remmelgas.

Interiørarkitekt

Du verden hyret inn interiørarkitekt Kristine Nilsen fra Paulsen & Nilsen Oslo for å få hjelp til å skape sin egen, spesielle atmosfære. 
– Vi ville finne vår stil, jeg og Kristine har samarbeidet og jeg er veldig fornøyd, sier Leite. 
Målet er å gi kundene godfølelsen når de kommer inn, og lokalene er helt forandret sammenlignet med før. Bare den nydelige utsikten er den samme.
– Det har vært veldig artig å få være med å sette preg på den nye restauranten, sier Leite.

Oppvokst i restaurant-familie

Den blide og energiske 33-åringen er oppvokst i Santa Maria da Feira i Portugal.
– Jeg er oppvokst i en restaurant-familie, som i nærmere 100 år har drevet en liten taverna, og i 2013 begynte familien min også med bed & breakfast, sier Leite.
Fra hun var 12 år har hun arbeidet mange steder og skaffet seg mye forskjellig erfaring. Den nye daglige lederen på Du Verden har utdannelse innen underholdning og kunst, men har også tatt fag innen ledelse.

– Jeg trives veldig godt, det er hektisk, men vi har et godt team her, sier hun.

Sommerjobb på Ekspedisjonen

Leite kom til Norge i 2010 og to år senere kom hun til Nord-Norge og Vesterålen, der hun fikk sommerjobb ved Andøy Friluftsenter. Året etter fikk hun sommerjobb i populære restaurant Ekspedisjonen i Nyksund, der opplevde hun å få både HM Dronning Sonja og den svenske Dronningen som gjester.
– Det var en spesiell og fin opplevelse, sier Leite, som setter stor pris på alt hun har lært fra sine tidligere arbeidsgivere ved utsøkte restauranter i Vesterålen.

Denne artikkelen ble først publisert i SMAKmagasinet 1.2020, før koronapandemien brøt ut i Norge.

ANNONSE