– Spennende mangfold og gode smaker

+
Oslo Street Food er blitt et spennende sted med utrolig mange fine smaksopplevelser tilgjengelig under samme tak. Her finner du 16 ulike utsalgssteder. Her er Wilhelm Larsen flankert av medgründer Christian Grosvold og daglig leder Anne Hege Svartdal.

Vi møttes under militærtjenesten for elleve år siden, fant tonen, og snakket om å etablere noe sammen en gang i fremtiden. Vi startet så smått med å ta street food-konseptet Duck It til Norge, forteller Wilhelm Larsen, som sammen med Christian Witt Grosvold og Toni Jørgensen står bak suksessen Oslo Street Food.

– Etter noen måneders drift, ønsket vi å finne vårt eget lokale og startet jakten på et sentralt sted. Så kom vi over fantastiske Torggata Bad, og her åpnet vi i februar 2019.

Oslo Street Food er en av tre nominerte til Årets kunde hos ASKO Servering. Les også intervju med Fratigruppen og Hotell Molde Fjordstuer.

Duck It var starten

– Men vi må skru klokken litt tilbake! Hva lå bak ønsket om å satse på
street food?

– Jeg studerte ved Copenhagen Business School (CBS), og under årene i København fikk jeg øynene opp for denne spennende nisjen i serveringsmarkedet som byr på utrolig mye variert.

– Jeg fikk god kontakt med dette miljøet i Danmark, og det inspirerte til å teste mulighetene gjennom et eget sted. Jeg fikk med meg Christian i etableringen av konseptet Duck It, og så var vi i gang, forteller Wilhelm.

– Da vi bestemte oss for å finne en ny lokasjon i Oslo, så vi raskt at dette ble en utfordring. Det var ikke enkelt å finne et lite og sentralt beliggende lokale til en ok leie, tillegger Christian.

Ønsket flere aktører

– Derfor bestemte vi oss for å tenke litt større. Vi ønsket å finne et sted som kunne romme flere aktører. Det ville gi oss muligheten til å hjelpe andre street food-entusiaster til å realisere sine planer. Samtidig var vi veldig opptatt av at vi skulle ha dyktige drivere som serverer kvalitetsmat, understreker Wilhelm.

Overrasket skeptikerne

– Oslo Street Food er helt klart inspirert av det man har fått til i Danmark. Samtidig var det viktig for oss å bygge vår egen versjon. Vi ønsket jo å skape et norsk sted tilpasset det markedet som eksisterer i Oslo.

SMAKmagasinet besøkte mathallen kort tid etter åpning: Oslo Street Food er hovedstadens nye storstue

– Enkelte mente nok at det var litt vel dristig å satse på et så stort sted med så mye plass, men av og til må man jo ta en sjanse. Nå er jo lokalene på ingen måte blitt for store! Det er tvert imot ganske trangt her til tider – noe som selvfølgelig er hyggelig for oss og alle de 16 utsalgsstedene. Det gode besøket kom kanskje som en overraskelse på noen, men vi hadde faktisk stipulert et besøk på linje med det vi ser i dag, forteller Wilhelm.

Ulike perspektiver gir gode diskusjoner

– Wilhelm og jeg brukte mye tid på å planlegge grundig, og jobbet med ulike senarioer. Det var også nyttig at vi hadde en litt utradisjonell bakgrunn, Wilhelm fra CBS og jeg som formann i anleggsbransjen, sier Christian.

– Ulike perspektiver er et godt utgangspunkt for å få gode diskusjoner. Men selv om vi ikke har en matfaglig bakgrunn, så er vi levende opptatt av mat, og så har vi med oss utrolig mange flinke folk med bakgrunn fra bransjen – som for eksempel Anne Hege Svartdal, som er daglig leder.

Fleksibilitet og spilleregler

– Oslo Street Food fremstår på mange måter som en liten landsby, men vi har altså 16 ulike etniske kjøkken som har det til felles at de leverer god kvalitetsmat. På en måte er man konkurrenter, samtidig som alle er avhengig av hverandre for å utgjøre et attraktivt tilbud som trekker gjester.

– Vi har selvfølgelig detaljerte spilleregler som regulerer praktiske forhold, det er noe alle er tjent med. Samtidig er vi opptatt av at det skal være en fleksibilitet som gir handlingsrom for det enkelte utsalgssted.

Veien fremover

– Oslo Street Food er blitt en suksess. Hvilke tanker har dere om fremtiden, vil vi se noen endringer av konseptet i årene fremover?

– Vi er glade for utviklingen så langt, og ønsker å bygge videre på det som er etablert. Samtidig ser vi flere muligheter. Blant annet kan det gjøres mye mer på event-siden. Riktignok er det en del praktiske spørsmål som må løses rundt dette, men det ordner seg nok.

– Vi tror også potensialet vårt fortsatt er stort, ikke minst etter hvert som stadig flere oppdager oss og tilbudet vårt, sier Wilhelm Larsen og Christian Witt Grosvold.

– Ta gjerne turen innom gamle Torggata Bad og se hva Oslo Street Food kan by på!

ANNONSE