Que Pasa på Hamar: – Stor ære å bli nominert til landets beste

– Det er ganske stort å være blant de nominerte til årets beste norske restaurant, særlig med tanke på at vi åpnet for bare to år siden, sier daglig leder og kjøkkensjef for Que Pasa i Hamar, Tomasz Babinski.

Det tok litt tid før SMAKmagasinets reporter fant frem til Que Pasa, selv om Østre torg i Hamar er tydelig nok. Logoen på fasaden er nemlig noe anonym, slik den av og til er på restauranter på dette nivået.
– I starten hadde vi ikke engang skilt. Ikke fordi vi ikke ville, men fordi vi hadde brukt alle pengene på innredning og spennende menyer, forklarer en smilende Tomasz Babinski. – Vi tok en kjemperisiko, og satset alt. Og det var smart. I dag lever vi av jungeltelegrafen. Det finnes ikke bedre reklame enn anbefalinger.
– Å bli nominert til Norges beste restaurant av World Culinary Awards skader jo heller ikke … 

Apropos jungeltelegraf

Que Pasas interiør – som er tegnet av Babinskis arkitekt-kjæreste – er grønt. I betydningen 300 potteplanter, som skaper en helt egen, grønn atmosfære – både i bokstavelig og i overført betydning.
– Interiøret skaper både ro og harmoni, samtidig som det bygger opp under kjøkkenets identitet, mener kjøkkensjefen.

– Jeg har reist mye, både i Asia og i Latin-Amerika. Og det er mattradisjonene i Mellom- og Sør-Amerika som har inspirert meg sterkest. Det er tradisjoner som preges av mange farger og mye smak. Det er mat som liksom har flere lag, som engasjerer alle smakssansene. Enten det har vært streetfood eller fine dining: jeg har aldri blitt skuffet!
– Det er denne smaksrikdommen vi vil formidle her på Que Pasa, gjennom retter som er våre egne, men som tar utgangspunkt i menyene fra Mellom- og Sør-Amerika.
– Que Pasa er mer enn bare en restaurant – det er et kulinarisk eventyr som inviterer alle til å bli med på reisen. Vi ønsker å fortsette å vokse og utvikle oss, og vi planlegger å introdusere enda flere smaker fra Latin-Amerika. Rettene du som gjest får presentert vil garantert bli en spennende opplevelse.

Til Hamar fra Polen via Oslo

Tomasz kommer opprinnelig fra Polen, men har bodd i Norge siden 2014.
– Jeg bodde først i Oslo, der jeg blant annet jobbet på Aker Brygge. Det var fantastisk å lære norsk kultur gjennom mat, forteller Tomasz.
– Kjæresten min og jeg hadde et fint liv i hovedstaden. Men så fikk hun et tilbud fra et arkitektkontor her i Hamar – som var for godt til å si nei til. Så da flyttet vi hit – og nå kunne vi ikke tenke oss å flytte tilbake. Hamar er en urban småby full av hyggelige mennesker.

Har satt seg

Que Pasa åpnet dører og kjøkken for hamarfolket i mars 2022.
– Jeg jobbet litt med streetfood på Mjøsfronten før vi fikk denne muligheten her.

– Det første året på Que Pasa var en innkjøringsperiode – der vi ble kjent med gjestene, og de med oss. Vi prøvde oss frem med ulike menyer, og landet på det som er stilen vår i dag – en hyggelig miks av «casual» og fine dining. Som betyr høy standard på mat og drikke, servert i en avslappende atmosfære.

Blir dere Norges beste restaurant 2024?
– Det er umulig å vite. De vi konkurrerer mot er blant landets sterkeste merkevarer innen servering. Derfor er det stort bare å være med. Nominasjonen har virkelig satt oss på kartet.

Inspirasjon

Sommeren er i praksis over, som gjør at det er tid for høstmeny på Que Pasa.
– Høstens matkart er inspirert av den karibiske delen av Colombia. Denne inspirasjonen kom etter vårt besøk i Cartagena, hvor vi ble fascinert av byens farger, kulturblandingen og innflytelsen fra immigranter, avslutter Tomasz Babinski.

ANNONSE