Thon Hotel Lofoten og Britannia best på frokost

Ifølge Haugen-Gruppen og Twinings. Etter å nøye ha vurdert over 400 hoteller landet over valgte juryen i Twinings Best Breakfast å gi årets førsteplasser til Thon Hotel Lofoten og Britannia i Trondheim.

For 17. år gang har Twinings Best Breakfast veiet og vurdert landets mange hotellfrokoster. Konkurransens tekniske arrangør er Haugen-Gruppen, mens Stephen Twining – 10. generasjon fra den legendariske, britiske teprodusenten – er konkurransens beskytter.

Etter at en ekstern fagjury først hadde plukket ut årets distriktsvinnere og finalister var det opp til Lars Erik Underthun fra Feinschmecker, Ørjan Johannesen fra Bekkjarvik Gjestegiveri og «Årets matblogger 2019» og matprofil Ellen Aabol – pluss et fjerde, hemmelig jurymedlem – å plukke ut de endelige vinnerne. Og hele tre av årets seks «frokost-topper» ligger i Trondheim!

To kategorier

Siden så mange norske hoteller er gode på frokost, deler Twinings Best Breakfast konkurransen inn i to kategorier: frittstående hotell og kjedehotell. Dette for å kunne synliggjøre flere av konkurransedeltakerne.

Frittstående hotell

I kategorien for frittstående hoteller var det altså trønderhovedstadens Britannia Hotel som gikk seirende ut. Etter juryens mening har hotellet satt en ny standard for hva en frokostopplevelse skal være. Andreplassen gikk til en av konkurransens nykommere, nemlig tradisjonsrike Hotel Union Øye. Tredjeplassen gikk til Oslo-hotellet Amerikalinjen.

Kjedehotell

I kategorien for kjedehotell gikk førsteplassen til Thon Hotel Lofoten. Her ble faktorer som at maten lages midt i frokostsalen til «live» pianomusikk – pluss at frokostsalen i tillegg byr på spektakulær utsikt – trukket frem som særlig utslagsgivende for frokostopplevelsen. Fjorårsvinneren Scandic Nidelven kom i år inn på andreplass, mens Clarion Hotel & Congress Trondheim stakk av med tredjeplassen.

Totalopplevelse

Blant kriteriene som juryen vurderer er gjestemottagelse, atmosfære, god plass og oversikt, hygiene, utvalg og servicenivå. Også kvaliteten på selve maten og drikken blir nøye vurdert, i tillegg til presentasjon og merking. Og selvsagt bærekraft- og miljøprofil.

–––––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.

ANNONSE