Puster liv i Fagerlund hotell igjen

I Fagernes finner vi nye Fagerlund hotell – heldigvis. Vi sier ‘heldigvis’ fordi de opprinnelige planene var at det gamle bygget skulle rives og erstattes av leiligheter. Så kom Nazmi Bitmez og samboeren Ismihan Dikmen på banen; de bestemte seg for å kjøpe hotellet og pusse det opp.

– Da vi kjøpte Fagerlund hotell sommeren 2022, var det fullstendig nedslitt. Vi begynte derfor med en totalrenovering i oktober i fjor, forteller Bitmez når SMAKmagasinet er på besøk. – Det opprinnelige hotellet ble bygget i 1875, og har siden den tid vært en viktig del av Fagernes. Det originale bygget brant ned i 1936, men ble gjenreist i 1939. For oss var det derfor viktig å beholde hotellets fasade, ettersom det har vært – og fortsatt er! – en så sentral del av historien til Fagernes. Både kommunen og lokalbefolkningen har vært svært positive til dette!

Bitmez har lang fartstid innen både byggebransjen og utelivsbransjen, og var derfor den perfekte mannen for jobben.
–  Jeg har vært med på å bygge over 150 utesteder i Oslo, og har mye kompetanse innen å lage og utvikle konsepter, sier han. – Vi ønsket allerede å flytte ut av Oslo fordi vi ville ha det roligere, og Fagerlund hotell var derfor perfekt. Det har vært en drastisk endring, men vi trives!

Et familiehotell med personlighet

For øyeblikket totalrenoverer de 2. etasje, og i løpet av september skal det komme enda en etasje.
– Målet vårt er å bli et familiehotell som er mer personlig enn kjedehoteller, sier Bitmez. – Å være her skal føles litt ut som å være hjemme, med hjemmekoselig stil på interiøret i både restauranten og på rommene. Vi skal ha en fin standard på hotellet, men det skal samtidig ikke være altfor dyrt.

Så når vil hotellet stå ferdig?
– Vi stoppet oppussingen i sommer, for da holdt vi hotellet åpent, sier Bitmez. – Ellers har det vært utfordrende å få tak i arbeidskraft, så det har gått litt tregere enn vi opprinnelig ønsket. Vi håper likevel å bli ferdige til rakfisken kommer på bordet!

Ønsker å være et sted for alle

Fagerlund hotell er imidlertid mer enn bare et hotell.
– Vi har både en à la carte-restaurant, en kafé og en lobbybar, sier Bitmez. – Og siden resepsjonen vår uansett er bemannet, holder vi åpent fra tidlig til sent, for både gjestene våre og for lokalbefolkningen ellers.

Per dags dato har menyen innslag fra blant annet det italienske og amerikanske kjøkken.
– Men vi har planer om å følge sesongene etter hvert. Blant annet kommer vi til å servere julemat til jul, forteller Bitmez. – Samtidig skal vi ha fokus på å ha en god pris på maten vår, slik at alle kan ha råd til å spise her. Vi skal være et godt alternativ for alle.

I hotellets kjeller finner vi et helt særegent diskotek, med discolys i både taket og gulvet.
– I helgene har vi nattklubb, og da blir det utrolig god stemning her nede. Alt interiøret har blitt laget på stedet, så dette er helt unikt, sier Bitmez og viser oss rundt i det stilige lokalet. – Vi har også en liten vinkjeller med peis, som kan stenges av til å bli et chambre separée. Her er det altså mange muligheter.

Mest av alt ønsker imidlertid Bitmez at Fagerlund hotell på ny skal bli det bankende hjertet i Fagernes.
– Vi ønsker å skape et sted som alle kan bruke. For eksempel ønsker vi å leie ut lokalene til selskaper og firmaer, og har blant annet møterom hvor det er mulig å holde møter og seminarer. Målet vårt er rett og slett at alle skal være velkomne hos oss, avslutter han.

–––––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.

ANNONSE