Avslappende fra BraLunsj

+
Tommy og Bralunsj «catrer» til store deler av Sunnhordland, fra Stord i vest til Rosendal i nordøst.

– Vi har med alt, vi dekker bord og lager mat, vi serverer og vi rydder. Kan det bli mer avslappende? Spør Tommy Persson retorisk. Bralunsj selger «hjemmegrillfester» som varmt hvetebrød, og folket vil ha mer.

– Catering skal alltid være en overraskende behagelig opplevelse. Enten det er de store og viktige familiemarkeringene eller en uhøytidelig samling med vennegjengen; det er alltid et pluss at verten kan slippe å tenke på servering.
– Så lenge produktet er bra, så er dette et marked med betalingsvilje og vekstmuligheter, mener Tommy Persson.
– Dessuten er det kjekt for oss å komme oss ut!

Fra Stord til Rosendal

Tommy og Bralunsj «catrer» til store deler av Sunnhordland, fra Stord i vest til Rosendal i nordøst. Vi treffer ham i Emzas lokaler på Halsnøy senter i Sæbøvik. Emza er Perssons «on demand»-restaurantkonsept, med romslige lokaler til forretningslunsj og familiefest. Her ligger også hjertet i Bralunsj-konseptet, i form av et velutstyrt produksjonskjøkken.
– Men akkurat nå bruker jeg mye tid på Husnes. Der ligger den nye kafeen vår. Skal bli spennende å se hva vi kan få til der, forteller Tommy.

Fra plattform til kloster

Som etternavnet hinter om, så kommer Tommy opprinnelig fra broderlandet i øst. Der startet han – sammen med gode venner – sin bransjekarriere med et brak, som landets yngste nattklubbeier i en alder av 21. Etter 3-4 år måtte imidlertid driften legges ned, med resulterende gjeld. Og vi kan takke denne gjelden for at Tommy nå gleder vestlendingene med sitt kjøkken.
– Fikk et tips om at det var gode penger å tjene i Norge. Jeg tok kokkeutdannelsen med til Stavanger, og fikk kantinejobb offshore. Og da ble gjelden betalt rimelig kjapt, smiler Tommy.
– Men jeg kommer fra et lite sted i Sverige. Så Stavanger ble litt for stort for meg. Kjæresten min kommer jo her fra Halsnøy. Så da begge fikk jobbmuligheter på Stord, ble jeg likegodt med henne hjem. Og her stortrives vi.

Overtok

Tommy begynte å jobbe i kantina på Kunnskapshuset i Sæ på Stord. Så sluttet han, for så å kjøpe hele driften. Bralunsj driver kantina der den dag i dag.
I 2020 overtok han lokalene på Halsnøy senter. I august 2021 landet han avtalen om å levere frokost til hotellet på Husnes, og i november samme år åpnet han kantine på et verft i Leirvik.
– De ville egentlig bare ha lunsjen levert. Men de hadde jo en flott kantine som bare sto der – tom. Så vi ble enige om å starte opp driften igjen.

Det særegne

Tommy Persson elsker jobben sin.
– Den dagen jeg må gå på jobb bare for å gå på jobb så finner jeg på noe annet, konstaterer han.
Og det er kanskje denne kjærligheten som styrer menyen som lokalfolket har blitt så glad i.
– Jeg vil lage «min» mat. Er ikke så glad i oppskrifter. Vil ikke være robot. Jeg vil ha frie tøyler, og sette sammen ting som jeg selv synes smaker godt. Uansett om det gjelder tapas, streetfood eller tradisjonell selskapsmat; jeg vil ikke servere noe som jeg ikke ville gledet meg til å spise selv.
– Skal innrømme at jeg av og til bruker kantinegjestene våre som forsøkskaniner for cateringmenyen. Men vi har ikke fått noen klager ennå, ler Tommy.

Gladsmell

– Pandemien var en utfordring, for oss som for alle andre. Men vi klarte oss. Og nå går det bedre enn noen gang. Jeg er egentlig glad for den «smellen» jeg fikk i forbindelse med nattklubben i Sverige. Den lærte jeg veldig mye av. Jeg tror den lærdommen er noe av grunnen til at det går så bra nå, avslutter en fornøyd Tommy Persson.

ANNONSE