Disse skal konkurrere i Årets grønne kokk 2020

+
– Med denne konkurransen skal vi inspirere til økt bruk av frukt og grønt og ikke minst spre nye, spennende og fargerike ideer til storhusholdningsbransjen, kokker, produsenter, grossister, matentusiaster og forbrukere.

Det har vært stor interesse for å delta. Fagjuryen har nå gått nøye igjennom alle innsendte menyer, og seks lag, med to kokker på hvert lag, er tatt ut til konkurransen, der alt dreier seg om frukt, bær, grønnsaker og poteter.

– Vi gleder oss til å arrangere denne store begivenheten igjen, sier Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

Det er 8. gang Årets grønne kokk arrangeres. 

Disse skal konkurrere

De seks lagene som skal konkurrere i Årets grønne kokk 2020 torsdag 5. mars under SMAK-messen på Lillestrøm, er:

  • Joachim Lindgren og Nina Kristoffersen, Statholdergaarden, Oslo
  • Eline Sofie Sunde og Emilie Søbakken Rustad, Hotel Bristol, Oslo
  • Odd Rainer Hildrum og Christer Rørlien Henriksen, Bjerck Restaurant, Bergen
  • Tim Alexander Ekblad, Bar Txotx (Populare AS), Oslo og Aleksander Løkkeberg Vartdal, Restaurant Happolati (Tekehtopa AS), Oslo
  • Andreas Gøbel, Happolati (Tekehtopa AS), Oslo og Hanne Rutgerson, Einer Restaurant, Oslo
  • Robert Elias, Restaurant Edda, Oslo og Daniel Rosvold, Private chef for the US Ambassador to the Kingdom of Norway

Reservelag:

  • Nils Flatmark, Brimibue, Lom
  • Sindre Kristiansen Ruste, Vianvang

Oppgaven til Årets grønne kokk 2020

– Med denne konkurransen skal vi inspirere til økt bruk av frukt og grønt og ikke minst spre nye, spennende og fargerike ideer til storhusholdningsbransjen, kokker, produsenter, grossister, matentusiaster og forbrukere. Hovedmålet er mer grønt på tallerkenen, som også er et viktig bidrag til å nå bærekraftmålene om mere plantekost.

På kun fire timer skal det lages en 3-retters meny for 12 personer.

Rettene må kun bestå av varer fra den grønne sektoren, og kan derfor ikke inneholde fugl, fisk, skalldyr, kjøtt eller kraft fra disse. Egg og melkeprodukter kan inngå. Varene som er nevnt under skal inngå. Utenom dette er det lov å bruke alt fra den grønne sektoren.

  • Rett 1: Streetfood. Sellerirot og løk skal inngå, skal kunne spises håndholdt
  • Rett 2: Hovedrett. Fjellmandelpotet, beter og valgfri kål skal inngå
  • Rett 3: Dessert. Appelsin, gulrot og friske urter skal inngå

Disse skal dømme

  • Hoveddommer: Håvard Ravn Larsen, fagsjef Bama​ Storkjøkken
  • Smaksdommer: Wenche Andersen, TV 2​
  • Smaksdommer: Bent Stiansen​, Statholdergaarden 
  • Smaksdommer: Tom Victor Gausdal​, restauranteier og kokebokforfatter
  • Smaksdommer: Lise Finckenhagen, Kokke Lise, kokk og matformidler
  • Plassdommer: Brith Bakken​, Briths Matgleder

Konferansier er Kristine Hartviksen, president i Nordisk kjøkkenchef federation.

Det er Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) og Norske kokkers landsforening Oslo som står bak konkurransen.

ANNONSE