Tips til vegetarisk julemat
Ribbe, pinnekjøtt, sild og lutefisk; kjøtt og fisk spiller hovedrollen i tradisjonell norsk julemat. Hva serverer du til en vegetarianer eller en veganer, som ikke spiser noe av dette?
Også mange «kjøttspisere» ønsker å redusere inntaket sitt av kjøtt, og kan sette pris på et grønnere julemåltid som en avveksling.
- Les også: Enkelt å lage smakfull julemat uten kjøtt og fisk
- Lag en smakfull vegetarisk juletallerken: Veggiskokk Richard Nystad deler sine oppskrifter
Tenk protein
Når man tilbyr vegetarmat, inkludert vegetarisk julemat, er det viktig å være bevisst på proteininnholdet i maten.
Prøv nøttestek og vegisterkaker
Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) har i anledning julen plukket frem noen av sine beste retter uten kjøtt, som både smaker godt og som kan nytes av alle rundt bordet, både vegetarianere og kjøttspisere. På frukt.no finner du oppskriften på blant annet innbakt nøttestek og vegisterkaker.
– Det er hyggelig å kunne servere noe som smaker så godt at alle kan spise det samme måltidet, uten å savne noe, mener Gerd Byermoen i OFG.
–––
Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.