Restaurant Rest – nytt konsept viser vei i kampen mot matsvinn

+
Her er gjengen som gir deg en kulinarisk opplevelse på REST. Fra høyre Mads Revheim Skjolden, Sebastian Skaugen, Jimmy Øien, Inghild Stien Thorvaldsen, Christopher Grude Chjristiansen, Vibeke Thomassen og Espen Dalbakk.

Etter måneder med klargjøring og oppussing av lokalene, har restaurant Rest endelig åpnet dørene i Kirkegata i Oslo. Dette er et innovativt og spennende tilskudd til hovedstadens restaurantflora, og er du opptatt av både Fine Dining og bærekraft, så er dette stedet for deg.

Her finner du en dedikert gjeng med unge kjøkkentalenter som kan skilte med en kulinarisk merittliste utenom det vanlige. Jimmy Øien er kjøkkensjef. Han har erfaring fra Kokkelandslaget, og han var også med som commis da Ørjan Johannessen vant Bocuse d ́Or.

Utnytter ressursene

Vi besøker restauranten dagen før den offisielle åpningen. Det jobbes målbevisst på kjøkkenet, og håndverkerne er i gang med den siste finishen.

– Vi gleder oss til å åpne, og til å vise noen av de mulighetene som ligger i å benytte en del av de ressursene som ikke benyttes i dag. Gjennom å sette fokus på matsvinnet på denne måten, kan vi forhåpentligvis inspirere til at mer kommer til nytte. Man kan jo lage så utrolig mye spennende og godt av råvarer som i dag sorteres vekk, sier Jimmy.

– Det er klart dette gir en del utfordringer i forhold til det å bestille fra et sortiment med definerte standarder. Eller sagt på en litt annen måte; det tar lenger tid å skrelle krokete gulerøtter. Men smaken er det jo ikke noe i veien med!

Inspirasjon i «uskjønne» råvarer og «nye» stykningsdeler

– Vi mener det er viktig å vise at det er mulig å utnytte matressursene på en langt mer omfattende måte enn det som normalt gjøres. Klarer vi å skape interesse for å bruke «nye» stykningsdeler og råvarer som ansees som ukurante på grunn av skjønnhetsfeil, har vi nådd en viktig målsetting. Da bidrar vi også til å få ned det enorme matsvinnet vi har, og det klimaavtrykket det skaper, sier Jimmy.

– Kje er et eksempel på en spennende råvare som det kastes enorme mengder av. Kongekrabbehale er et annet eksempel.

Artikkelen fortsetter under bildene.

Godt team med solid kompetanse

– Vi har et solid team som skal sørge for mange fine smaksopplevelser. Alle har solid kompetanse på sine spesialområder, og sammen skal vi kreere en spennende set-meny. Rest tilbyr ikke a la carte. Vi komponerer en meny basert på de råvarene vi har tilgjengelig. Det blir en spennende utfordring for oss, og vi håper og tror at det blir en fin opplevelse for våre gjester, sier Jimmy Øien.

Fra venstre Christopher Grude Chjristiansen og Jimmy Øien. Foto: Nils Henrik Sjo

 

Ønsker du å prøve det nye restaurant-tilbudet, kan du booke bord via restaurantrest.com.

ANNONSE