Kjøp mat fra flere samtidig

+
Hva om alle på en arbeidsplass vil spise takeaway sammen, men vil ha mat fra ulike restauranter?

Takeaway og hjemlevering ble den store greia under pandemien, og kommer etter alle solemerker til å holde på populariteten. Men hva hvis «fjern-gjestene» vil ha mat fra ulike spisesteder, samtidig? Den utfordringen har amerikanske FaveKitchens taklet.

I dag fungerer hjem- eller jobblevering slik at kunden enten bestiller rett fra et spisested som kjører selv, eller man bestiller mat hos et spisested via en leveringstjeneste. Nøkkelordet her er ett. Hva om – for eksempel – alle på en arbeidsplass vil spise takeaway sammen, men vil ha mat fra ulike restauranter? Da må man gjøre mange bestillinger, som kommer levert hver for seg. Og da blir jo den felles spiseopplevelsen så som så.

Seattle-baserte FaveKitchens har tatt tak i dette, og kan nå levere både indisk, thai, meksikansk, pizza, kaker, bakervarer og brus over samme levering. Smart, ikke sant?

Skoleprosjekt

FaveKitchens er et såkalt oppstartsselskap, og ideen til det hele kommer fra en herre ved navn Praveen Kumar da nevnte våren 2019 studerte «Business Administration» ved universitetet i delstaten Washington. Grunnideen var å skape en digital plattform for å hjelpe små spisesteder til å nå ut til fler, og dermed kunne vokse. Så kom pandemien, og dermed eksploderte etterspørselen etter akkurat denne typen tjeneste. I dag jobber kona Geetha Madhuri som daglig leder i bedriften, og det er hennes oppgave å sette sammen den rette restaurantmiksen slik at alle kunders matønsker kan bli møtt. Alle restaurantene som vil være med må ha godt rykte blant sine eksisterende gjester, og ha minst fire stjerner på det lokale tilbakemeldingssystemet.

Eget kjøkken

FaveKitchens kan også tilby medlemsrestaurantene et eget proffkjøkken med kjølerom, der restauranter som ikke er lokalt representert, kan ferdigstille rettene sine, og slik prøve ut nye markeder uten å investere i egne lokaler. FaveKitchens har nemlig satt en øvre transportgrense til et kvarters leveringstid, for å sikre at maten er varm og god når den kommer frem.

ANNONSE