Söta bror møter pus på kafé

+
Hvis du og pus utvikler felles kjemi, kan du kanskje få adoptere – hvis du møter de strenge kravene som kaféen stiller.

I fjor åpnet kaféen Java Whiskers i Vasastaden i Stockholm. Ikke bare kan du velge blant «frallor», «mackor» og kaffe; du kan også adoptere en katt. NB: Pass på melken!

Java Whiskers er nemlig en kattekafé, hvis hovedhensikt er å finne nye hjem til hjemløse katter.

På pusens vilkår

Alle besøk må forhåndsbestilles, og koster 150 kroner. For pengene får du en times samvær med pus i hyggelige omgivelser. Samværet må imidlertid skje på pusens vilkår.

Du kan ikke følge etter en pus som ikke vil være hos deg. Du kan heller ikke plukke opp eller tvinge pus. All kommunikasjon må skje ved hjelp av leketøy. Men du får klappe på pus, hvis pus vil. Og hvis du og pus utvikler felles kjemi, kan du kanskje få adoptere – hvis du møter de strenge kravene som kaféen stiller.

Merk: Mat og drikke kommer i tillegg. For Java Whiskers er jo en kafé tross alt, med rekesalater, ost- og skinkesmørbrød, kanelboller og cortado – og kattelounge.

Ønsker seg nye hjem for kattene

Kattekaféen i den svenske hovedstaden har til enhver tid katter boende hos seg. De firbente kommer fra Solgläntan kattepensjonat, som blant annet jobber med omplassering av katter. Både Java Whiskers og Solgläntan håper samarbeidet kan føre til at i hvert fall noen av de til enhver tid 100 000 hjemløse kattene i grannelandet skal kunne få nytt tak over hodet.

Kattekafeer siden 1998

Den første kattekaféen dukket opp i Taiwan i 1998. Trenden kom til Europa i 2012, med Café Neko i Wien. Kattekaféen Mjau Oslo forsøkte seg for noen år siden, men har stengt for godt, ifølge Facebook-siden sin.

ANNONSE