Beyond Burger – et smakfullt kjøttfritt alternativ

Det er mange gode grunner til å sette Beyond Burger på menyen. Dette er et produkt som skiller seg ut og som representerer noe nytt innenfor plantebaserte produkter med høyt protein-innhold. Det utmerker seg bl.a. gjennom den gode smaken, sier importsjef Eivind Thomas Wang i Unil.

– Burgeren har også en fin konsistens og en saftighet som er med på å gi den gode burgeropplevelsen. Så er det også en bonus at protein-innholdet er høyt, hele 20 gram pr. burger.

Tredje generasjon planteprotein

– Men hva består egentlig denne burgervarianten av, og hva er forskjellen på denne og andre plantebaserte burgervarianter?

– Noe av årsaken til den store suksessen produktet har hatt etter lanseringen i det amerikanske markedet, er nok at man har jobbet målbevisst med å gjenskape den samme smaks- og spiseopplevelsen som kjøtt.

Beyond Meat, som står bak Beyond Burger, er opptatt av kunde- og brukeropplevelsen i utviklingen av sine produkter. Pølse, farse og bacon er nye produkter som vil komme.

En Beyond Burger ser ut som, smaker som og oppleves som en vanlig burger. Dette har jo vært en av utfordringene for en del plantebaserte produkter som er ment å erstatte kjøtt, fremhever Wang.

– Innholdsmessig er produktet i stor grad basert på erteprotein. Det brukes ikke soyaproteiner i dette, og det er glutenfritt. Du får også en god metthetsfølelse etter å ha spist denne burgeren.

Fordi Beyond Burger smaker og oppleves tilnærmet likt som kjøtt, kalles dette et tredje generasjons plantebasert proteinprodukt.

Bacon

– Er så dette et produkt som er spesielt rettet mot veganske forbrukere?

– Jeg vil heller si at dette er et utmerket produkt for alle dem som oppfatter seg som fleksitarianere. Det vil si alle dem som av og til ønsker noe annet enn kjøtt på tallerkenen. Dette var da også noe av bakgrunnen for utviklingen av produktet, forteller Wang.

– Noe av det mest effektive vi kan gjøre for å bidra til bedre bærekraft, er å være bevisste på hva vi spiser. Da er det avgjørende å lage noe som appellerer til folk flest. Og selvfølgelig kan produktet kombineres med garnityr som man ønsker. Vil du servere burgeren med litt gouda eller en skive bacon, ja, så er det jo bare å gjøre det! Beyond Burger gir enda flere muligheter for å skape bredde, variasjon og fristende menyalternativer for sluttkundene.

God respons

– Vi har hatt en meget fin respons på produktet etter lanseringen i Norge. Flere serveringskjeder og kantiner har tatt det inn, og tilbakemeldingene vi får, er bra. Dette er noe kundene liker!

– Er det noe man bør være spesielt oppmerksom på i forbindelse med tilberedningen av Beyond Burger?

– Den skal tilberedes fra tint tilstand. Ellers behandles den på nøyaktig samme måte som hvilken som helst annen burger. Resultatet blir en saftig og god spiseopplevelse, sier Eivind Thomas Wang.

ANNONSE