50 matvarer for fremtiden

+
Matvarelisten består av både grønnsaker, planter, alger, ulike kornarter, frø, belgfrukter og nøtter.

Verdens befolkning er ventet å runde ti milliarder i løpet av de neste tretti årene. Det betyr at vi må tenke nytt om blant annet matproduksjon.

Den engelske delen av WWF har sammen med produsenten Knorr identifisert 50 matvarer det er verdt å satse på for fremtiden.

Dagens matproduksjon sårbar

Måten vi produserer mat på i dag, sliter ut planeten, ifølge WWF. Dessuten mangler produksjonen variasjon. Monokultur i landbruket gjør ifølge WWF matproduksjonen mer sårbar for skadedyr, bakterier og virus. Samtidig skaper ensrettingen problemer for fugler, dyr og ville planter, som vi alle er avhengige av for at kretsløpet skal fungere.

Plantebasert fremtid

I rapporten, som WWF har utarbeidet sammen med produsenten Knorr og Dr. Adam Drewnowski fra University of Washington, har man funnet frem til 50 matvarer det kan være smart å satse på i årene fremover, både med tanke på helse og ernæring, men ikke minst med tanke på biologisk mangfold.

Matvarelisten består av både grønnsaker, planter, alger, ulike kornarter, frø, belgfrukter og nøtter. WWF vil med andre ord styre oss bort fra kjøtt. Kjøttproduksjonen alene står nemlig for godt over halvparten av klimagassutslippene fra verdens landbruk.

Her finner du rapporten i sin helhet. 

ANNONSE